Ingrijire de vara pentru tenul tau

2009_body_care_cremaA venit vara, iar acest lucru se traduce prin dupa-amiezi uitate in terase umbrite in fata paharelor aburite ale racoritoarelor, prin planuirea concediului de vis, prin schimbarea ghetutelor preferate cu sandalele care iti pun gleznele in valoare, prin ore lungi petrecute la cumparaturi printre rafturile pline de miile de culori ale rochitelor vaporoase. 
Vara nu cere insa numai schimbari vestimentare. Si tenul tau are nevoie de ingrijiri speciale. Cum alegem crema potrivita pentru perioadele calduroase ale anului?

1. Desi, de multe ori, ai tendinta sa crezi ca nu ai nevoie de o crema de fata vara, presupunerea ta este total eronata. Soarele este unul dintre principalii factori ai imbatranirii premature. Regula numarul 1: Alege o crema cu factor de protectie solara.
2. De cele mai multe ori, caldura zadarniceste orice incercare de realizare a unui machiaj. Pielea transpira, fata devine lucioasa, culorile se amesteca si curg. De aceea crema folosita ca baza de machiaj are o importanta cruciala.
3. Caldura stimuleaza secretia de sebum. Ar fi indicat ca o crema de vara sa fie usor astringenta. Diminuarea dimensiunii porilor ajuta in prevenirea tenului lucios si in aparitia cosurilor. Atentie insa, inchiderea porilor nu este sinonima cu astuparea lor. Alege in functie de tipul de ten. Un ten uscat va avea nevoie de mai multa hidratare la fel cum tenul gras va necesita mai mult control.

Ponturi:

Pentru cei cu ten alb si sensibil un SPF 50 este absolut necesar.

Ca baza de machiaj, alege un produs foarte usor, care sa permita pielii sa respire. Cremele grase au tendinta de a astupa porii. De aceea o crema pe baza de apa este ideala.

Nu uita! Demachierea dimineata si seara, precum si lotiunile tonice sunt si vara litera de lege.

Inchiderea porilor nu este sinonima cu astuparea lor. Alege o crema astringenta.

Text: Irina Chelarescu
Consultant: Dr. Georgiana Cosac
Medic specialist dermato-venerolog