Ingrijirea parului in functie de culoare

Iubeste-ti parul!Ia-ti adio de la firele de par despicate, lipsite de stralucire neatragatoare, apeland la un tratament potrivit culorii parului tau.

Asadar, sa aflam cum ingrijim corect parul, in functie de culoare!Cum ingrijim parul blond?

Tinde sa fie lipsit de volum si sa aiba firul subtire. Poate parea lipsit de stralucire din cauza faptului ca parul nu este intretinut corespunzator.

Samponul potrivit parului blond: pentru a indeparta produsele pe care le folositi cand va coafati sau pentru a potenta stralucirea, folositi un sampon cu o formula care curata parul. Incercati sa va intoarceti la sampoane de fructe (mandarina, grepfrut).

Balsamul pentru par blond: folositi o formula completa de hranire a parului, facandu-l fin. Balsamul nu trebuie sa-l ingrase.
Pont de coafare: folositi un fixativ care sa dea volum parului.

Cum ingrijim corect parul roscat?

Tinde sa fie uscat si aspru ceea ce poate duce la despicarea firului de par. Daca parul nu este ingrijit si hidratat cum trebuie poate ajunge sa para zburlit.

Samponul potrivit pentru parul roscat: puteti mentine parul stralucitor folosind un sampon colorant o data pe saptamana, deoarece roscatul isi pierde din intensitate mai repede decat celelalte nuante. Mai puteti folosi si un sampon care protejeaza culoarea parului pentru a-l mentine hidratat, chiar daca nuanta este naturala sau nu.

Balsamul ideal pentru par roscat: puteti scapa de firele despicate folosind un balsam cu un continut bogat de proteine. Acesta patrunde in firul de par si mentine suvitele fine si matasoase.

Pont de coafare: luati-va adio de la parul specific unui mijloc de zi pe care nu-l puteti aranja in nici un fel aplicand un ser pe baza de silicon. Imblanziti-va parul rebel cu o lotiune, crema sau gel de coafat, in functie de cum si cat vreti sa va stea parul.

Ingrijirea corecta a parului negru


Tinde a fi stufos si lipsit de volum. Fara tonuri mai deschise brunetul pare greoi.

Samponul ideal pentru parul brunet: trebuie folosit unul de curatire, imbogatit cu proteine, care sa lase parul matasos.

Balsamul potrivit pentru parul negru: Mentine suvitele suple, flexibile, cu un balsam care sa contina proteine de grau care intaresc si reconstruiesc stratul cuticular al parului.

Pont de coafare: un strat subtire de fixativ pentru stralucire va oferi parului dumneavoastra un luciu greu de trecut cu vederea.

Text: Mihnea Ratte