Inscripția secretă de pe verighetele regale

Nunțile regale sunt pline de tradiții perpetuate în timp, de la floarea de mirt din buchetul miresei până la tiara strălucitoare de pe cap. Și unul dintre cele mai speciale, dar mai puțin cunoscute obiceiuri implică verighetele.

De la căsătoria lui Lady Elizabeth Bowes-Lyon cu viitorul rege George al VI-lea în 1923, multe cupluri regale (inclusiv ducesa de Cambridge și ducesa de Sussex) au avut verighetele de nuntă din aur galez, iar regina Elisabeta a doua nu face nici ea excepție.

Într-o nouă carte intitulată “Prince Philip: Revealed”, biograful regal Ingrid Seward spune povestea inelului monarhului britanic, dezvăluind că bijuteriile regale ascund întotdeauna un mesaj secret.

„Cel puțin Philip a fost scutit de cheltuiala unei verighete, întrucât supușii din Țara Galilor au furnizat o pepită de aur galez din care este realizat inelul”, a scris ea despre prințul Philip, care nu avea o avere considerabilă când s-a căsătorit cu prințesa Elisabeta de atunci. “Regina nu o scoate niciodată dar se știe că în interiorul inelului este o inscripție. Nimeni nu știe ce scrie, în afară de gravor, regină și soțul ei”.

În timp ce subiectul inscripției va rămâne probabil un mister, regina a vorbit public despre dragostea pentru soțul ei în mai multe rânduri. La aniversarea nunții de aur în 1997, ea a spus despre prințul Philip:

„Este cineva care face ușor la complimente, dar, în toți acești ani a fost forța mea, mi-a stat aproape mie și întregii familii și am rămas în toți acești ani, iar eu, întreaga sa familie, și noi toți în datorăm mai multe decât vom ști vreodată.”

Text Cristina Dudău (sursa Harper’s Bazaar)

Foto Hepta