Institutul Pantone a anuntat culoarea anului 2017

institutul-pantone-a-anuntat-culoarea-anului-2017-1_resultInstitutul Pantone, cel care da tonul culorilor in fiecare an, a anuntat care va fi preferinta cromatica a anului 2017. Este vorba de culoarea Greenery, un verde proaspat, crud, care te duce cu gandul la natura si iti revitalizeaza simturile la o simpla privire. In fiecare an, prestigiosul institut propune o paleta de culori din care se alege una singura care devine, de altfel, si vedeta sezoanelor urmatoare. Anul 2016 a fost o exceptie din acest punct de vedere, Pantone votand in premiera doua culori, Roz Quartz si Albastru Serenity, aspect care a echilibrat nemultumirea celor care au criticat culoarea anului anterior, Marsala. Aceste culori sunt propuse in functie de mai multi factori – social, economic, cultural.Greenery, un strop din prospetimea naturiigreenery-secundara-un-strop-din-prospetimea-naturii

Culoarea care va da tonul in moda anului 2017, si nu numai, este inspirata din natura, din prospetimea si vitalitatea plantelor, si sugereaza energie si speranta. Greenery este un verde cu irizatii galbene ce defineste fertilitatea, indeamna la experiente noi si impune reinventarea. Conform comunicatului oferit de Institutul Pantone, culoarea incearca sa atraga atentia asupra peisajului politic complex cu care ne confruntam la nivel global si, prin purtarea sa, se doreste o intoarcere la unitate, la natura. Intamplator sau nu, aceasta culoare a fost folosita la inceputul secolului XX in cadrul miscarii de emancipare a femeilor din Anglia, numita „miscarea sufragetelor”.

Primavara in culori

Pe langa culoarea vedeta Greenery, Institutul Pantone a propus pentru primavara 2017 inca noua culori energice, inspirate de primavara, munte si padure, raze de soare, nisip auriu si cer senin. Acestea au primit denumiri sugestive si traverseaza o paleta de pasteluri de la albastru si verde pana la galben si rosu vibrant.

  • Niagaraniagara_result

Asa cum sugereaza numele, culoarea Niagara traduce o cadere de apa, valuri, prospetime si este, fara doar si poate, culoarea primaverii ce va urma. Este un albastru denim, o nuanta relaxanta si confortabila care ofera incredere purtatorului.

  • Lapis Bluelapis-blue_result

Imbibata cu si mai mult albastru, aceasta culoare propusa de Pantone pentru anul 2017 este puternica si energizanta, ofera siguranta si invaluie intr-o stralucire aparte persoanele ce o vor purta.

  • Island Paradiseisland-paradise_result

O nuanta de bleu placut, relaxant, care indeamna la o evadare a simturilor in peisaje tropicale, asa am putea defini culoarea Island Paradise. Un strop de cer cazut in mare, o culoare, totodata, revigoranta care cere o vacanta, o schimbare de peisaj.

  • Kalekale_result

Kale poate fi considerata culoarea fertilitatii si a stilului de viata sanatos, o nuanta de verde natural, care completeaza perfect culoarea vedeta Greenery si care poate fi admirata nu doar in frunze si in iarba, ci si in peisaje si tinute ce definesc luxul.

  • Primrose Yellowprimrose-yellow_result

Aceasta culoare, prin contrast, ofera stralucire, caldura si vitalitate si aminteste de razele soarelui, invitand la bucurie, voie buna si zile insorite petrecute in destinatii exotice. Este galbenul campiilor cu rapita inflorita.

  • Flameflame_result

Flame va fi, fara indoiala, culoarea care va „aprinde” primavara anului 2017, o nuanta de rosu bazat pe portocaliu, care invita la distractie, incitand prin mister si pasiune. Inspirata de stilul flamboaiant, Flame va reda pofta de viata celui ce o va purta.

  • Pink Yarrowpink-yarrow_result

O nuanta capricioasa care nu poate trece neobservata si care va ispiti privirile tuturor in anul 2017 este Pink Yarrow, o propunere extrem de indrazneata a Institutului Pantone. Culoarea este un ciclam inchis, un tumult de energie, de vibratie, este furtunoasa si captivanta, fiind o adevarata doza de adrenalina.

  • Pale Dogwoodpale-dogwood_result

Pentru a mai linisti spiritul, incins deja de ultimele doua nuante, Pale Dogwood este culoarea potrivita. Un roz subtil, pal, care vorbeste despre inocenta si puritate si care descopera o stralucire aparte, sanatoasa.

  • Hazelnuthazelnut_result

Numele ne ofera o interpretare a culorii si gustul… alunei. Este o nuanta neutra, calda, o nuanta cheie a primaverii care va tranzita cu usurinta acest sezon, fiind maleabila si foarte usor de conectat oricarui anotimp.

 

Sursa foto: pantone.com, google images

Text: Madalina Manole