Internetul afecteaza tot mai multi copii

shutterstock_41049313Copiii cu o situatie financiara buna utilizeaza internetul mai des decat o fac copiii cu o situatie financiara medie, conform unui nou studiu in domeniu. Se pare ca internetul nu reprezinta o restrictie in casele oamenilor bogati si tocmai din aceasta cauza tot mai multi copii sunt predispusi la abuzul pe internet.

Cu toate ca parintii sunt constienti de urmarile grave ale utilizarii internetului, conform Soniei Livingstone, profesoara la London School of Economics, acestia tind sa ignore lucrurile pe care le-ar putea invata cei mici. Conform relatarilor, cei mici cu o situatie financiara buna tind sa dispuna de un calculator in camera personala, lucru ce nu se intalneste si in familiile cu o situatie financiara medie. Ea a avertizat, de asemenea, si asupra faptului ca parintii nu isi fac suficient timp pentru a purta o discutie legata de utilizarea internetului cu copiii lor, conform Daily Mail.

Conform studiului in care au fost chestionati mai mult de 1.000 de copii, se pare ca mai mult de o treime dintre fetele de 14 ani au cautat pe internet diete si metode de slabit, accesand astfel site-uri ce promoveaza pastile-minune de slabit.

51% dintre copiii chestionati au declarat ca si-au neglijat temele, familia si chiar prietenii din cauza utilizarii excesive a internetului. 30% dintre copiii cu o situatie financiara buna au intrat pe site-uri pornografice, comparativ cu 25% dintre copiii cu o situatie financiara medie. 26% dintre copiii bogati au declarat ca au fost cel putin o data hartuiti online, comparativ cu 21% dintre copiii cu o situatie financiara medie, si 17% dintre copiii bogati au declarat ca au trimis sau au primit mesaje sexuale, comparativ cu 14% dintre copiii cu o situatie financiara medie.

“Cand am inceput cercetarea, am crezut ca parintii cu o situatie financiara buna sunt mai atenti la cum folosesc copiii lor internetul”, a declarat profesorul Livingstone. „Acest lucru se intampla, probabil, pentru ca parintii tind sa-si orienteze copiii spre oportunitatile oferite pe internet, astfel incat acestora li se permite sa foloseasca internetul timp indelungat.”

In urma studiului condus de profesorul Livingstone, s-a constatat si faptul ca 29% dintre parinti nu au nici macar cea mai mica idee despre ce fac copiii lor pe internet. Cu dovezile clare si cu rezultatele studiului, oamenii de stiinta spera ca parintii isi vor lua mai multe masuri de precautie in momentul in care vor cumpara un calculator in casa.

 

Text: Andreea Popescu