Interpretari – ZARA retrage de la vanzare un tricou pentru copii

Interpretari – ZARA retrage de la vanzare un tricou pentru copiiO vorba din batrani spune ca, dupa ce te arzi cu supa, sufli si-n iaurt. Si totusi …

Dupa ce in anul 2007, brandul spaniol ZARA a fost aspru criticat dupa ce a scos la comercializare o geanta pe care era brodata o svastica, acum a fost nevoit sa retraga de la vanzare un tricou pentru copii pe care era brodata o stea galbena, care amintea de steaua impusa evreilor de catre nazisti. Interpretarile sunt, intr-adevar subiective si uneori chiar tendentioase. Cert este ca respectivul tricou a fost disponibil doar cateva ore pe site-ul magazinului on-line al grupului ZARA.”Designul original se inspira din insignele de serif din western-urile americane, care sunt adeseori aurii si cu sase colturi” – a precizat un purtator de cuvant al lantului spaniol.

“Designul original nu are nimic de-a face cu conotatiile care i-au fost asociate”, a mai adaugat acesta, dar chiar si dupa aceste explicatii, tricoul a fost retras de la vanzare. Dincolo de interpretari si exagerari, cine a apucat sa achizitioneze unul, se poate mandri cu un obiect vestimentar serie limitata.

 

Text: Alina Niculescu