Invata sa ai o dantura frumoasa si sanatoasa acasa!

De obicei, sensibilitatea dentara este cauzata de pozitionarea incorecta a dintilor, care duce in timp la erodarea smaltului si de obiceiuri vicioase, precum consumul excesiv de bauturi ce contin cofeina si de fumat. De asemenea, citricele consumate frecvent pe stomacul gol pot cauza distrugerea smaltului.

O igiena corecta incepe cu un periaj efectuat de trei ori pe zi, cu durata de minimum trei minute. Este indicat ca fiecare dinte sa fie periat de 8 ori, iar dupa fiecare spalare pe dinti folosirea atei dentare este obligatorie. Inaintea folosirii apei dentare care ajuta la distrugerea bacteriilor din cavitatea bucala, este indicata perierea limbii. Cea mai mare greseala pe care o facem cand ne spalam pe dinti este alegerea periutei! Aceasta trebuie sa aiba perii moi, nu duri, iar pasta de dinti  se recomanda sa fie light. Cel mai important este insa controlul la medicul dentist, o data la 6 luni.

Cum poate fi prevenita parodontoza?

Exista factori ereditari, genetici, pe care nu ii poti opri, dar poti sa-i previi. Daca ai lucrari vechi si nesigure, carii, poti sa rezolvi ocluzia si sa incepi sa musti bine la orice varsta. Pentru indreptarea dintilor la adulti acum se folosesc aparatele pe cerul gurii, care nu sunt deloc vizibile, si anume aparatele incognito. Acestea se pot purta la orice varsta si in public, pentru ca nu sunt vizibile frontal. Perierea corecta si controlul periodic la medicul stomatolog pentru igienizare sunt doi factori care pot preveni eventualele neplaceri dentare.

Text: Cristina Cojucar

Invata-sa-ai-o-dantura-frumoasa-si-sanatoasa-acasa-consultantSPECIALIST: Dr. Ionela Dumitru

Medic specialist stomatologie generala si

specialist protetica dentara

Dent Estet