Invata sa fii o persoana cu sex-appeal!

fii-o-persoana-cu-sex-appealSex-appealul sau acel „vino-ncoa”, asa cum este numit in termeni populari, nu are nimic de-a face cu frumusetea unei persoane. Greu de definit cu exactitate ce este si de unde provine, sex-appealul se afla in stransa legatura cu senzualitatea si reprezinta acel mister personal, acea atractie deosebita pe care o exercitam involuntar asupra sexului opus. Pe de alta parte, psihologii au ajuns la concluzia ca exista totusi niste mijloace prin care ne putem creste farmecul personal si, totodata, puterea de atractie asupra celorlalti.Sex-appealul vine din increderea in sine

O persoana care are incredere in fortele proprii si care stie ca poate face fata oricarei situatii limita are automat sex-appeal. Explicatia vine din faptul ca, atunci cand esti increzator, nu ti-e frica sa fii dezgolit, la propriu sau la figurat, in fata altora, iar acest fapt atrage. Pe de alta parte, daca tu nu te simti confortabil cu tine, cum ai putea cere altcuiva sa o faca? Cauta acele aspecte care iti stirbesc increderea in tine si incearca sa le rezolvi, apoi zambeste cu incredere tuturor celor care iti ies in cale.

Naturaletea, sursa de sex-appeal

Fii tu insati si vei atrage mai mult! Cam asa ar suna indemnul psihologilor la acest capitol. Persoanele sincere, care au curaj sa-si asume defectele si slabiciunile cu zambetul pe buze, sunt intotdeauna placute de ceilalti, in defavoarea persoanelor false, care joaca teatru. Spontaneitatea este o alta fata a sex-appealului, alaturi de simtul umorului. De asemenea, studiile au aratat ca persoanele extrovertite atrag mai mult, deci renunta la timiditate si la preconceptii si lasa-ti personalitatea sa iasa la suprafata.

Privirea si gesturile dau farmecul

In interactiunea cu oamenii, privirea, dar si gesturile conteaza foarte mult. Privirea poate trada sentimente si poate spune chiar mai mult decat 1000 de cuvinte. Persoanele catalogate ca avand sex-appeal au privirea detasata, aproape jucausa, iar gesturile lor sunt ample si lejere. Cu alte cuvinte, daca vrei sa fii fermecatoare, nu sta incruntata, nu-ti feri privirea de alti ochi, nu-ti frange mainile si nu sta incordata.

Comunicarea, arma de seductie

Capacitatea de a sustine un dialog este un atu care trebuie explorat. Este important sa ne facem usor intelesi si, totodata, sa stim sa ascultam la randul nostru. Oamenii sunt atrasi, in general, de vorbele rostite savuros si de tonul cald, astfel ca evita sa tipi sau sa-ti impui punctul de vedere cu orice pret, cu atat mai mult daca ai in fata ta o persoana care-ti place si pe care ai dori sa o cuceresti.

Zambeste! Zambeste! Si iar zambeste!

Persoanele fericite atrag! Fericirea atrage! Dar cum sa fim fericiti incontinuu? Ei bine, trebuie sa invatam sa ne bucuram de lucrurile marunte din viata si sa lasam sa se vada asta pe chipul nostru. In loc sa mergem cu ochii in pamant, am putea arunca zambete in stanga si in dreapta. Pana ne va intra in reflex, am putea incepe sa ne zambim din toate oglinzile sau vitrinele care ne apar in cale.

Text: Madalina Manole