Invata-ti copilul sa utilizeze corect o tableta

shutterstock 87056405Pentru a evita ca fiul sau fiica ta sa ramana cu nasul lipit de ecranul tabletei, cel mai bine ar fi sa incerci sa il inveti sau sa o inveti sa utilizeze corect tehnologia de ultima generatie. Foarte multi parinti privesc cu un ochi circumspect faptul ca cei mici utilizeaza de la varste atat de fragede tableta si se intreaba daca ecranele digitale pot interfera cu procesul de crestere si dezvoltare ale copilului.

Specialistii spun ca nu este bine sa-i lasati pe cei mici sa petreaca mai mult de doua ore in fata unui iPad. In plus, daca cel mic vrea sa descopere o aplicatie pe care ai descarcat-o, este bine sa o testezi inainte pentru a vedea daca este adaptata varstei sale. Sub varsta de doi ani, un copil nu ar trebui sa utilizeze cu niciun chip o tableta.

Iti poti invata copilul sa numere pe tableta, insa doar daca si-a dezvoltat in totalitate abilitatile motorii. Daca vei sta langa el si iti va pune intrebari, ii vei putea explica pe indelete despre ce este vorba. Nu trebuie sa lasi utilizarea iPad-ului sa devina o activitate de rutina, iar atunci cand esti la volan, nu il invata sa o foloseasca pentru ca va fi apoi dificil sa il dezobisnuiesti.

Text: Ruxandra Raica