Ioana Macarie: „Barbatii trebuie lasati sa se joace in voie”

Ioana Macarie: „Barbatii trebuie lasati sa se joace in voie”Femeia cauta doua caracteristici principale la un barbat modern. Prima ar fi farmecul personal, iar cea de-a doua bunastarea. Din pacate este foarte greu sa le intalnesti la acelasi barbat pe ambele. Exista insa un lucru comun, puntea de legatura, copilul interior. Acesta este in conceptia Ioanei Macarie, alias Diana Mihai in serialul „Cu un pas inainte” de la ProTv, barbatul, copilul universal.

Lipsa de incredere – un virus masculin
„Femeia vrea imposibilul”, ar spune 90% dintre barbati. Ei bine, este total eronat. Ioana Macarie, spre exemplu, doreste trei lucruri: dragoste, pasiune si intelegere. Pare mult? O femeie este atat de usor de cucerit, dar pare atat de greu deoarece barbatul nu are incredere in el. Desi Ioana este indragostita de munca ei de coregrafa, ar iubi cu aceeasi patima un barbat care sa aiba incredere in el, pasiuni, hobby-uri si sa fie fericit. „In aceste conditii eu m-as bucura sa-i fiu alaturi. El nu trebuie sa-mi ofere decat dragoste, pasiune, intelegere si suport moral.”
 
Dragostea este o joaca, barbatul un copil
Fiecare poveste de iubire trebuie sa aiba si o finalitate. De obicei acest moment cheie naste frica in randul barbatilor. Cum in copilarie baietelului ii era frica sa-i promita mamei ceva ce stia ca nu va putea respecta, sentimentul acesta de nesiguranta dainuie de-a lungul anilor pana in ziua cand devine barbat. Ioana crede ca „este un cerc vicios. Unii barbati au aceasta frica sa nu dezamageasca, iar femeile o alimenteaza mentionand tot timpul termenul de . Asa cum barbatii sunt niste copii mari, ar fi bine sa nu fie inclusi in tertipuri verbale, ci sa fie lasati sa se joace in voie. Putem si noi sa facem acelasi lucru.”

Barbatul presupune, femeia comunica
Am vorbit despre calitatile pe care trebuie sa le aiba un barbat, dar care este cea mai mare greseala a lor? Din experienta de viata a coregrafei, barbatii gresesc in momentul in care „presupun”. „Ei presupun ca se descurca bine, presupun ca ii iubesti, presupun ca ii ierti. Dar niciodata nu ne intreaba. Ne aflam in era comunicarii, avem atatea modalitati de comunicare dar de fapt nu ajungem niciodata sa comunicam cu adevarat.” Femeile discuta totul despre barbati in aceeasi masura in care si barbatii discuta totul despre femei. Singura diferenta este ca „noi dicutam ca sa ne laudam, iar ei discuta pentru pura distractie.” Dar este oarecum normal, luand in considerare modalitatea in care se petrec lucrurile in interiorul unei femei spre deosebire de abordarea masculina. Ioana Macarie, femeia, iubeste astfel: „mai intai cu sufletul apoi cu trupul si cu mintea. Barbatul iubeste cu trupul, dupa aceea cu mintea si in cele din urma cu sufletul.”

Scenariul unei seri perfecte

O seara perfecta pentru ea
O cina romantica in oras, urmata de o noapte de dragoste.

O seara perfecta pentru el
Un meci de fotbal in fata televizorului si continuat cu o partida de sex.

O seara perfecta impreuna
Un meci de fotbal vizionat intr-un bar cu specific sportiv, apoi o cina romantica acasa, urmata de o noapte de dragoste sau sex.

Text: Mihnea Ratte
FOTO: Pro Tv