Iti influenteaza kilogramele in plus relatia?

shutterstock 32023570Inainte de a raspunde la aceasta intrebare, e important sa punem in discutie tipul de relatie si felul in care aratati din punct de vedere fizic la inceputul relatiei. Cand sunteti amandoi supraponderali si va place de voi asa cum sunteti, mai conteaza cateva kilograme in plus? Nu cred.

Mai sunt si cupluri (mai ciudate) in care el o vrea pe ea mai plinuta sau invers, insa nu putem comenta “exceptiile”.

In general, aspectul fizic este important intr-o relatie, iar impactul greutatii este, de cele mai multe ori, un factor decisiv in formarea unui cuplu sau in gasirea unui partener cel putin in ceea ce priveste prima impresie. La fel de adevarat este si faptul ca kilogramele in plus pot fi compensate prin alte calitati cand vorbim de o relatie, insa, din pacate, se pare ca, in societatea de astazi, kilogramele in plus devin mai putin importante in atragerea unui partener atunci cand se pune problema de banii si pozitia sociala a lui. Uneori, cresterea in greutate a unuia dintre parteneri poate fi compensata de factori diferiti, ce pot mentine nivelul de atractie in cuplu.

S-a observat ca problema cresterii in greutate la femei devine un subiect sensibil mai ales in relatia de cuplu. Mai mult de 50% dintre barbati sunt dispusi sa recunoasca faptul ca si-ar parasi partenera daca ea ar ridica semnificativ acul cantarului. Barbatii sunt mai preocupati de aspectul femeii cand se pune problema de kilograme in plus decat in ceea ce-i priveste. Sunt statistici care spun ca un procent de 40-45 % dintre barbati si-ar parasi partenera daca ea s-ar ingrasa prea mult (excludem perioada sarcinii) fata de un procent de 15-20% dintre femei care ar renunta la un barbat cu care se afla intr-o relatie din cauza kilogramelor in plus ale acestuia.

Greutatea femeii este importanta pentru fericirea unei relatii. Intr-o casnicie in care femeia arata mai bine din punct de vedere al greutatii corporale decat barbatul, ambii parteneri s-au declarat mai multumiti de relatie.

Din pacate, traim intr-o lume in care efectele kilogramelor in plus ne pot afecta nu numai viata personala, dar si viata profesionala. Pentru multe  femei, lupta cu greutatea a devenit un stres major, uneori s-a instaurat din punct de vedere psihic ca un mod de viata, ceea ce nu este ceva tocmai sanatos.

Relatiile personale, dar mai ales cele sentimentale ale unei femei sunt influentate de kilogramele in plus. Nu este de mirare ca, pentru multi barbate, greutatea unei femei este invers proportionala cu respectul cuvenit. Stresul vizavi de kilogramele in plus, lipsa de vointa sunt factori care pot influenta comportamentul si reactiile femeilor intr-o relatie de cuplu.

Femeia din ziua de azi se lupta cu idealul si standardele feminine promovate de majoritatea revistelor pentru femei, ce contribuie la scaderea respectului de sine in cazul femeilor cu kilograme in plus. Asa cum spuneam in randurile de mai sus, usurinta cu care barbatul si-ar parasi partenera cu care formeaza un cuplu, pentru ca aceasta s-a ingrasat, este probabil cea mai trista si dureroasa problema cu care s-ar putea confrunta o femeie atunci cand ia prea mult in greutate, mai ales daca nu se mai incadreaza in standardele de frumusete promovate de mass-media sau de diferite vedete-etalon.

Prin urmare, e clar ca exista situatii in care kilogramele in plus pot avea o influenta negativa asupra relatiei de cuplu in momentul in care, pentru unul dintre parteneri, imaginea incepe sa afecteze relatia sentimentala.

Text: Vladimir Toma