J.K. Rowling lansează platforma “Harry Potter at Home”

Celebra autoare J.K Rowling a lansat ieri un site dedicat tuturor iubitorilor cărţilor cu Harry Potter.

Ideea “Harry Potter at Home” este o iniţiativă pentru veni în sprijinul părinţilor şi cadrelor didactice în perioada de izolare la domiciliu.

Prin intermediul site-ului Wizardingworld.com copiii pot accesa ”Harry Potter and the Philosopher’s, prima carte din seria Harry Potter semnată de autoarea britanică J. K. Rowling, disponibilă gratuit oriunde în lume sub formă ebook şi audiobook.

Pe site se regăsesc şi puzzle-uri, jocuri şi înregistrări video cu ghiduri pentru desenarea personajelor din serie, conform unui anunţ publicat pe prima pagină a site-ului. În fiecare săptămână, în ”Miercurea vrăjitoriilor”, un newsletter trimis pe e-mail va propune activităţi creative, jocuri şi idei tuturor celor abonaţi.

Citeşte şi: J.K. Rowling propusă pentru “Cartea ultimilor trei decenii”

J.K. Rowling aka Robert Galbraith, este o autoare britanică, cunoscută mai ales pentru romanele de fantezie Harry Potter. Ideea de a scrie aceste povești i-a venit într-o călătorie cu trenul de la Manchester la Londra în 1990. Cărțile din seria Harry Potter au atras atenția întregii lumi, câștigând mai multe premii. Ele s-au vândut în peste 400 de milioane de exemplare. Cărțile au fost ecranizate în opt filme, Rowling aprobând scenariile acestora.

Text: Bettina Cristea

Photo: Google Images