Jay-Z, nemulţumit de condiţiile din închisori

Artistul american, în vârstă de 50 de ani, Jay-Z dă în judecată autorităţile în numele a 29 de deţinuţi din Mississippi, pentru condiţiile de detenţie.

Jay-Z a acţionat în instanţă doi oficiali care răspund de penitenciarele din statul american Mississippi, deoarece nu au făcut nimic pentru a opri valul de violenţă care s-a soldat cu cinci morţi în ultimele două săptămâni. “Aceste morţi sunt urmarea directă a nepăsării pe care statul Mississippi o arată faţă de persoanele aflate în detenţie”, declară avocatul artistului.

Cântăreţul solicită, în numele deţinuţilor, plătirea unor daune faţă de aceştia şi luarea unor măsuri cu privire la curăţenia din închisori şi la creşterea numărului de angajaţi.

Shawn Corey Knowles-Carter (n. 4 decembrie 1969), cunoscut și sub numele de Jay-Z este un rapper, producător de discuri, antreprenor și ocazional actor american. El este recunoscut pe plan internațional pentru colaborările sale consacrate. Este unul dintre cei mai de succes antreprenori și artiști hip-hop din America.

Jay-Z a fost clasat ca al zecelea cel mai de succes artist al anilor 2000 de către revista Billboard și ca al cincilea artist bărbat solo și ca al patrulea rapper în spatele lui Eminem, Nelly și 50 Cent.

Photo: Google Images

Text: Bettina Cristea