Jean Paul Gaultier- copilul teribil al modei

1a5aa7aoUnul dintre cei mai celebri si mai controversati  designeri francezi din lume, Jean Paul Gaultier,  s-a nascut la 24 aprilie1952 in Arcueil -Val-de-Mare, Franta. In copilarie, chiulea de la ore si adesea isi inlocuia si timpul de joaca, desenand alaturi de bunica sa  zeci de schite, care vor urma a fi puse in practica in viitoarele colectii de haine haute-couture.

Pasiunea pentru desen si haine il determina pe Jean Paul Gaultier la implinirea majoratului sa se angajeze cu jumatate de norma la faimosul Pierre Cardin unde, dupa o perioada scurta de timp, este concediat din cauza excesului de personal. Intors la casa Cardin, in 1974, acestuia i se ofera un post de designer, reprezentant al casei de moda Pierrea Cardin.

Devenit in timp un model de exhibitionism, Jean Paul Gaultier a socat lumea modei folosind ca modele barbati mai in varsta si femei goale, dar pictate, lucru care i-a adus numeroase critici dar si o popularitate imensa.

In 1976, mai multe schite apartinand designerului au aparut in publicatiile “Mode Internationale” dupa care imediat a inceput sa capete popularitate in domeniul modei unde s-a remarcat foarte mult datorita stilului sau avangardist, usor agresiv si intotdeauna original. Prezentarile sale de moda au atras intotdeauna jurnalistii celor mai mari publicatii. A muncit foarte mult pentru a ajunge unde este astazi, iar afacerea stabila si profitabila in lumea modei o datoreaza numeroaselor contracte pe care le-a avut cu diferite case de moda.

De asemenea, Jean Paul Gaultier  este cunoscut si pentru o linie impresionanta de parfumuri. In 1993 a lansat primul sau parfum de dama “Classique”, urmat doi ani mai tarziu de “Le Male”, pentru barbati, ambele  avand un mare succes si o pozitie puternica pe pietele din intreaga lume. In anul 2000 a lansat  parfumul de dama “Fragile” care nu a fost tocmai un triumf, din pacate vanzarile sale au fost clar sub nivelul celorlalte inovatii.

In present, produsele de ingrijire si infrumusetare cu semnatura Jean Paul Gaultier sunt recunoscute sub licenta  “Prestige International” o divizie  a companiei japoneze Shiseido.

 

Text: Roxana Baracu