Johnny Depp, celebru datorita regizorului Tim Burton

Actor-Johnny-Depp-retro-glassesEste cunoscut faptul ca marii regizori de filme isi transforma actorii in muze, oferindu-le cele mai bune roluri in cat mai multe filme regizate de ei. Petrecand atata timp impreuna pe platourile de filmare, este de inteles faptul ca relatia actor-regizor se intareste. Ei bine, asta se intampla si in cazul Burton-Depp. Anul 1990 a fost anul lui Johnny Depp, an in care a fost distribuit si lansat de regizorul Tim Burton, odata cu filmul “Edward Scissorhands”, o poveste de dragoste ciudata, un portret al inadaptatului Burton.

Din acel an si pana in prezent regizorul Tim Burton a realizat nici mai mult, nici mai putin de sapte filme (de la animatie la SF, comedie neagra sau groaza) cu actorul  Johnny Depp, de care il leaga o prietenie veche. Multitudinea de caractere pe care Depp le poate intruchipa, precum si accentul sau l-au transformat in muza vizionarului Burton.

Tocmai pentru faptul ca ii este dator, Johnny a tinut sa ii multumeasca public prietenului si celui care a avut incredere in el inca de la inceput, regizorului Tim. Astfel, Depp a declarat pentru revista The Sun: “Tim este un bun prieten si un director genial. Daca nu ar fi fost Tim, probabil ca as fi fost distribuit in roluri minore. Ii sunt recunoscator si, in acelasi timp, dator lui Tim, pentru ca stiu ca a trebuit sa lupte ca sa imi poata da mie rolul principal in Scissorhands Edward, in 1990, cand practic eram inca necunoscut. Chiar si asa, el a luptat pentru mine, chiar si atunci cand lucrurile au luat o intorsatura urata in cariera mea. Il iubesc ca pe fratele meu.”

Si pentru ca ii leaga o prietenie de-o viata, Johnny Depp si Tim Burton reusesc din nou sa ne surprinda in noul film al regizorului, Dark Shadows, in care Deep este vampir. In prezent, cei doi lucreaza la filmul cu numarul opt, Dark Shadows, film ce se preconizeaza a fi lansat in 2013.

Tabloidul The Sun a informat publicul asupra faptului ca stilistii de pe platoul de filmare au fost nevoiti sa lucreze la barbia lui Johnny Depp, caruia i-au pus o proteza, pentru a intra in pielea vampirului Barnabas Collins. Dark Shadows este o adaptare dupa serialul de televiziune cu acelasi nume, difuzat de postul ABC intre anii 1966 si 1971, si va aparea pe marile ecrane din Romania abia anul viitor.

 

Text: Andreea Popescu