Juri sa spui adevarul si numai adevarul atunci cand te afli la cumparaturi cu partenera ta?

shutterstock5123In urma unui studiu realizat in Marea Britanie, mai mult de 85% dintre barbati evita raspunsul la intrebarea: “Pantalonii acestia ma fac sa par grasa?” Ei bine, se pare ca ei nu fac asta cu rautate, ci doar pentru a evita situatiile neplacute in care noi, femeile, incepem sa dramatizam. Conform studiului, doua treimi dintre barbati afirma ca incearca pe cat de mult posibil sa evite raspunsul la intrebarea: “Nu sunt grasa in bluza asta?”, pentru simplul fapt ca le este indiferent daca arata sau nu grasa partenera lor in acea bluza.

Credeti ca ar trebui invinovatiti pentru toate datile in care am iesit pe strada intr-o pereche de jeansi care pur si simplu explodau pe noi? Eu zic ca nu. Nu de alta, dar se pare ca 70% dintre femei au o incredere oarba in parerea partenerilor de viata, si nu in oglinda in care li se reflecta imaginea.

Parerea specialistilor de la compania de imbracaminte Very’s Julie Donnelly este ca femeile ar trebui sa tina cont de parerea partenerilor de viata si de ceea ce vad ele in oglinda in egala masura. In felul acesta sunt evitate situatiile in care refuzi sa mergi la un eveniment sau la o intalnire din cauza stresului cauzat de sesiunea de shopping.

In plus, unu din zece barbati se teme sa spuna adevarul cu privire la cum arata iubita lui imbracata intr-un anumit articol din teama de a nu provoca o cearta care sa duca la compromiterea intregii zile. Ei vor sa fie draguti si sa nu ne faca sa ne simtim prost, noi vrem adevarul… dragut, nu cel adevarat adevarat. Oricum ar fi, cine a spus ca noi, femeile, suntem greu de inteles nu a mintit.

Desi, conform studiului, 82% dintre femei prefera sa stie adevarul crunt despre cum arata in acel articol de imbracaminte, eu cred ca, de fapt, depinde si de starea de spirit. Consider ca daca esti bine dispusa in momentul in care ai inceput sesiunea de shopping alaturi de partenerul tau, atunci adevarul spus in fata nu te va demoraliza si vei continua cumparaturile. In schimb, daca esti o femeie mai sensibila, cel mai indicat ar fi ca iubitului tau nici prin gand sa nu-i treaca sa-ti spuna verde in fata “arati oribil”.

Ei bine, baieti, toate acestea fiind spuse, va las pe voi sa decideti ce este bine si ce nu sa spuneti atunci cand va aflati cu iubitele voastre la cumparaturi. Succes!

 

 

Text: Andreea Popescu