Katie Holmes si Tom Cruise: secretele din spatele unui divort neasteptat

Katie_Holmes_and_Tom_Cruise_AFI_FEST_2007_25_472b10efc87f1Relatia dintre Tom Cruise (49 ani) si Katie Holmes (33 ani) a fost inca de la inceput controversata, pentru ca toata lumea se intreba cum il suporta delicata Katie pe egocentricul si indoctrinatul scientolog Tom. Multi spuneau ca actrita traieste in teroare din cauza lui Cruise, ca si-a pierdut personalitatea sub monitorizarea permanenta si dictatura regulilor scientologice impuse de Tom. Dar iat-o acum pe Katie socand pe toata lumea dupa ce a luat brusc hotararea sa divorteze.

Tom era la filmari in Iceland cand sotia sa a depus actele de divort in New York si a cerut custodie unica asupra fetitei lor, Suri. Sursele spun ca Holmes era disperata sa scape de Cruise de mai bine de un an, pentru ca se saturase de obsesia pentru control a acestuia.

  • · Motivele din spatele despartirii fulgeratoare

Cand s-au cunoscut, Katie a fost fermecata de Tom, a carui fana era inca din copilarie. Cruise a fascinat-o cu romantismul sau, cu toate lucrurile pe care le facea pentru ea, cu excursii luxoase, avioane private si toate celelalte privilegii care vin la pachet cu celebritatea. Nu dupa mult timp, Katie a ramas insarcinata si cei doi au hotarat sa se casatoreasca. Doar ca basmul n-a durat prea mult si, in scurt timp, Tom si-a aratat adevarata fata. Acesta lua toate deciziile in relatia lor, dar si cele care o priveau doar pe tanara lui sotie. Sursele spun ca Tom ura sa-i spuna acesteia Katie si insista ca ea sa le spuna tuturor sa o strige Kate, lucru care nu i-a picat prea bine actritei. In plus, acesta lua deciziile si cand venea vorba de filmele in care sa joace Katie, si pe cele privitoare la vacante sau la cum sa-si organizeze viata si cum sa o creasca pe Suri si tot el decidea si cand Katie poate vorbi cu parintii sai. Practic, ei nu-i mai ramanea decat sa para fericita in colivia de aur in care o inchisese Tom.

Dupa 5 ani de casatorie, tot controlul exagerat pe care Cruise il exercita asupra ei a inceput sa o innebuneasca pe Katie si simtea ca este intr-adevar marioneta acestuia, asa cum prevedea toata presa inca de la inceputul relatiei lor. Apropiatii sai spun ca aceasta era plina de energie, vesela si amuzanta inainte, iar relatia cu Tom a transformat-o intr-o persoana traumatizata si insipida. Se pare ca Suri a fost cea care i-a dat lui Katie puterea sa ia aceasta decizie radicala, pentru ca nu isi dorea ca Tom sa ia toate deciziile in privinta celei mici si sa o creasca dupa regulile cel putin ciudate ale religiei scientologice. Suri este la varsta la care ar trebui sa inceapa educatia sa in centre scientologice. Desi pentru a se casatori cu Tom, Holmes a fost nevoita sa se converteasca, nu a fost cu adevarat de acord niciodata cu regulile acestei religii si nu-si doreste ca Suri sa fie indoctrinata cu astfel de lucruri, ci vrea o viata normala pentru fiica sa. Vrea ca aceasta sa primeasca educatie la o scoala normala si sa poata avea orice prieteni isi doreste, nu doar persoane din randul scientologilor.

  • Ce va ramane dupa divort?

Doar ca nu este asa usor sa iesi dintr-o astfel de comunitate extrem de rigida cum este cea scientologica. Katie se teme acum ca fiica sa sa nu fie rapita de scientologi si nu mai vrea sa aiba nimic de-a face cu Tom. Astfel ca si-a concediat bodyguarzii pe care ii angajase sotul sau si a dat alerta in cladirea in care locuieste ca Tom sau alte persoane straine sa nu fie lasati sa intre.

Pentru ca a semnat un contract prenuptial, in urma divortului, Holmes nu va avea dreptul la jumatate din averea lui Cruise, dar se va alege cu 3 milioane de dolari pentru fiecare an de casatorie si va primi casa cuplului din Beverly Hills, estimata la 35 de milioane $. Acum insa Katie este in sfarsit fericita, dupa o lunga perioada in care s-a simtit ingrozitor. Si mai important de atat, este libera si stapana pe viata sa. Nu se stie ce reactie a avut insa actorul, care a fost luat prin surprindere de divort. Acesta l-a angajat din nou pe avocatul care l-a ajutat si in divortul de Nicole Kidman, iar sursele spun ca nu va indrazni sa se lupte pentru custodia lui Suri, pentru ca se teme ca nu cumva Katie sa divulge secrete importante legate de relatia pe care acesta o are cu biserica scientologica. Oricum ar fi, cu siguranta acest divort va mai scoate la iveala detalii nestiute pana acum despre cuplul Cruise-Holmes.

 

Text: Bianca Badescu