Lansarea celei de-a treia editii a programului de burse nationale UNESCO – L’Oreal „Pentru femeile din stiinta”

Lansarea celei de-a treia editii a programului de burse nationale UNESCO – L’Oreal „Pentru femeile din stiinta”Sub deviza „Lumea are nevoie de stiinta, stiinta are nevoie de femei”, s-a lansat cea de-a treia editie a programului de burse nationale UNESCO – L’Oreal “Pentru femeile din stiinta”. Programul se desfasoara in perioada noiembrie 2011 – iunie 2012, iar in momentul incheierii programului se vor acorda doua burse pentru cercetare, una pentru o lucrare din domeniul Chimiei, iar cealalta din domeniul Stiintelor Vietii.

Proiectul isi propune sa sustina tinerele cercetatoare din Romania, cu varsta de maximum 35 de ani, care fie au obtinut titlul stiintific de doctor si urmeaza un program de pregatire postuniversitara in tara, fie sunt doctorande.

 

Daca nu exista stiinta, nu exista inovatie si nici viitor, iar femeile au un rol important in dezvoltarea acestui domeniu. La acest program poate aplica orice femeie cu domiciliul in Romania, iar formularele de aplicare, precum si conditiile care trebuie indeplinite sunt disponibile pe www.cnr-unesco.ro sau pot fi solicitate pe adresa de e-mail: [email protected].

 

“Cu fiecare editie a programului, comunitatea femeilor cercetator din Romania devine mai puternica si mai vizibila, ceea ce reprezinta un castig important pentru domeniul cercetarii romanesti”, a declarat Ani Matei, Secretar General al Comisiei Nationale a Romaniei pentru UNESCO.

 

Text: Ruxandra Raica

noiembrie 26th, 2011 by tonica

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate