Laudatio pentru Ida Haendel

Ida_Haendel_foto_Sarit_UzielyUna dintre cele mai renumite violoniste a lumii, maestra Ida Haendel, a primit titlul de Doctor Honoris Causa al Universitatii Nationale de Muzica. Ceremonia de decernare a titlului onorific a avut loc in cadru academic, Sala George Enescu a Universitatii Nationale de Muzica din Bucuresti. La ceremonie au luat parte Corul Madrigal, profesori ai UNMB, Serge Ioan Celibidache si studenti ai Universitatii.

Comisia a fost alcatuita din conferentiar universitar doctor Diana Mos, prorector al UNMB, profesor universitar doctor Gabriel Croitoru, violonist de renume mondial, solistul concertist al Filarmonicii George Enescu, violoncelistul Marin Cazacu, cadru universitar asociat al UNMB, profesor universitar doctor Mihai Cozma, care a prezentat si Laudatio.

Ida Haendel a parasit deja Romania, dar urmeaza sa revina la Bucuresti la sfarsitul lunii iunie, pentru a sustine doua dintre cele 7 concerte, pe scena Ateneului Roman, dedicate maestrului Sergiu Celibidache, la aniversarea a 100 de ani de la nastere.

Festivalul „Sergiu Celibidache 100” este un eveniment organizat sub Inaltul Patronaj al Presedintelui Romaniei in parteneriat cu Primaria Municipiului Bucuresti.

Parteneri Media: Revista TONICA, SensoTV

Sponsor: CATENA

Text: Andreea Popescu