Lecții de stil de la noua Primă Doamnă a S.U.A

Prima doamnă, Jill Biden a început Ziua Inaugurării alături de soțul ei președinte ales al Statelor Unite ale Americii într-o haină de tweed turcoaz cu rever de catifea asociată cu o rochie și o mască de față semnate de brandul Markarian, din New York.

Outfitul doamnei Biden este completat cu bijuterii demne de prima doamnă, subliniind în același timp angajamentul ei de a susține tinerii designeri americani.

Seara a purtat o haină violet legată cu o panglică de catifea semnate de designerul american născut în Mexic, Jonathan Cohen. Ținuta a fost completată cu mănuși asortate și o mască de față imprimată, la un serviciu memorial pentru lupta împotriva COVID-19 de la Lincoln Memorial.Despre Markarian și povestea din spatele outiftului

Prima ținută este alcătuit dintr-o rochie conică, cu corset din sifon și fustă festonată. “Decolteul este împodobit manual cu perle și cristale Swarovski într-un model floral delicat. Aceleași cristale Swarovski împodobesc haina și rochia, reflectând subtil lumina”, potrivit designerului. În ceea ce privește alegerea albastrului marin, aceasta a fost aleasă „pentru a semnifica încrederea și stabilitatea”.

Despre ținuta violet de aseară s-a spus că înseamnă unitate, un punct central al misiunii președintelui ales în funcție. Biden a asociat outifului un clutch semnat de Tyler Ellis și cercei cu diamante, aplicate pe platină reciclată, semnați de Monique Péan.

Text: Iulia Mirică

Sursă foto: www.harpersbazaar.com