Legătura dintre cofeină și creșterea părului

Știm că unul dintre motivele pentru care ai putut să te ridici din pat în ultimul an a fost o cafea bună! Dar află că această băutură tonică adorată de toți are o nouă utilitate: preluarea industriei îngrijirii părului. Și spre deosebire de unele dintre celelalte ingrediente pe care le vezi peste tot pentru stimularea creșterii părului, aceste produse cu cofeină precum șampoane, balsamuri și tratamente de îngrijire au în spate o știință destul de puternică.Boabe de cafea

Cofeina stimulează fluxul de sânge la nivelul scalpului, explică Bridgette Hill, tricholog și colorist la salonul Paul Labrecque și la spa-ul Skincare din New York și Palm Beach. Și circulația sangvină este extrem de importantă, deoarece în acest mod se hrănește scalpul cu oxigenul și substanțele nutritive de care are nevoie pentru a rămâne sănătos. În lipsa acestora – și acest lucru se poate întâmpla, mai ales din cauza geneticii sau a dietei -, foliculii și firele de păr suferă, ducând la uscare, subțierea sau căderea părului. Iată că produsele cu infuzie de cofeină ar putea fi un plus important pentru rutina ta de îngrijire a părului.

Despre căderea părului

Cofeina contracarează în mod natural căderea părului. De asemenea, cofeina stimulează părul să crească, cam așa cum face minoxidilul( substanță din medicamentele utilizat pentru tratamentul hipertensiunii arteriale și al căderii părului la bărbați și femei). Deci, în principiu, gândește-te la îngrijirea părului cu cofeină ca la o formă de prevenire și ca o modalitate proactivă de a obține un păr mai lung, mai gros și mai sănătos.

Există un singur avertisment! Produsele cu cofeină necesită aproximativ trei luni de utilizare continuă pentru a obține rezultate.

 Încearcă șamponul anti-cadere Triple Eight care conține cofeina, stimulează rădăcina firului de păr, acesta devenind mai puternic. Oprește căderea, hrănește rădăcina firului de par, îi conferă strălucire, lăsându-l moale și mătăsos.

Text: Iulia Mirică

Sursă foto: pexels