Legendele toamnei pentru pielea ta

Zilele de vară au trecut, iar toamna își face simțită prezența prin temperaturi mai mici, vânt și ploi. Întreg corpul nostru resimte aceste schimbări și pielea odată cu el.

Ajut-o să se adapteze cu câteva trucuri simple:

  1. Din cauza temperaturii scăzute și vântului, pielea devine mai sensibilă și tinde să se usuce. Pentru a evita aceste probleme, ai grijă să o hidratezi. Cumpără o crema mai hrănitoare decât cea pe care o foloseai vara și hidratează-ți atât tenul, cât și corpul, după baie.
 
  1. Bea multă apă pentru a preveni deshidratarea pielii!
  1. Cumpără un umidificator! Aerul uscat care se creează în casă când afară e frig îți afectează pielea. După o noapte dormită în aerul uscat, ne trezim de obicei cu o sete teribilă. Asta pentru că suntem deshidratati. Același lucru se întâmplă și cu pielea, așa că un umidificator va înlocui umiditatea absența din aer în lunile reci și te va scuti de multe neplăceri.
  1. Găsește produsul potrivit pentru curățarea fetei! Un săpun normal folosit o dată sau de două ori pe zi pentru a-ți curăța fața îți poate usca tenul foarte tare. Așa că mai bine ar fi să găseșți un produs pentru curățare care nu conține săpun sau care are o compoziție non-alcalină, pentru a nu-ți îndepărta total barieră protectoare naturală de lipide a tenului.
  1. Fă dușuri mai scurte! Când este frig afară, tindem să petrecem foarte mult timp în apă fierbinte. Astfel se curață toate grăsimile naturale secretate de piele, ceea ce duce la uscarea acesteia. Dacă ne petrecem mai puțin timp în duș și folosim apă caldă, nu fierbinte, ne scutim pielea de efortul prea mare pe care ar trebui să-l facă pentru rehidratare. Folosește un gel de duș care să protejeze bariera lipidă a pielii.
  1. Protejează-ți buzele! Folosește un balsam hidratant pentru buze de mai multe ori pe zi. Vântul și frigul duc la uscarea și crăparea buzelor, însă un balsam le va asigura surplusul de hidratare de care au nevoie.
  1. Folosește săpun pentru mâini hidratant! Nu orice fel de săpun pentru mâini este bun când e frig, pentru că unul nepotrivit îți usucă pielea. Nici dezinfectantele nu sunt foarte prietenoase cu pielea, deoarece conțin alcool care curață toată bariera de lipide a pielii. De aceea, este bine să alegi un produs care să curățe, dar să conțină și agenți hidratanti, cum ar fi glicerină, de exemplu.
  1. Profită de toamnă și pregătește-ți mășți cu struguri proaspeți pentru față! Zdrobește o ceșcuță de struguri verzi, apoi adaugă ori o lingură de miere, ori un gălbenuș de ou, amestecă, adaugă masca pe piele și las-o să acționeze aproximativ un sfert de ora. Această masca ajută la calmarea pielii iritate. Dacă vrei o masca pentru strălucirea tenului sau care să-ți revitalizeze pielea obosită, amestecă strugurii zdrobiți cu câteva lingurițe de făină și aplică-ți masca pe față, lăsând-o să acționeze 10 minute.

Toamna nu este doar sezonul care ne răpește vara și ne stresează corpul și pielea, ci are farmecul ei dacă știm cum să o “tratăm”.

Foto Shutterstock