Legile atractiei in alegerea partenerului

Legile atractiei in alegerea parteneruluiLegile atractiei pot fi descrise precum energii care actioneaza reciproc intre particulele de materie, intre oameni si intre situatii pentru a le atrage impreuna, actionand precum un magnet. Cand ne indragostim, spunem ca exista acea chimie, o scanteie care ii aprinde pe cei doi parteneri, ca ne simtim atrasi din punct de vedere fizic, din punct de vedere intelectual sau din ambele puncte de vedere. Adevarul este insa ca nu intotdeauna putem constientiza care sunt exact lucrurile care ne atrag la persoana de langa noi. Iar unii spun ca intre o femeie si un barbat nu poate exista niciodata o prietenie sincera.

 

 

Flirt, flirt si iar flirt

Pariziencele, romancele, englezoaicele si asa mai departe flirteaza in acelasi mod. Un zambet discret, o spranceana usor ridicata, privirea fixa, o atingere, o gluma nevinovata sunt semnalele care ar trebui sa-i dea de gandit unui barbat. Cam acelasi lucru se intampla si in cazul barbatilor, doar ca in mod constient ei vor sa si domine. Poate ca tactica variaza, insa uneori semnalele sunt atat de evidente incat nici nu este nevoie de mai mult. Este evident, chiar daca multi dintre noi nu vor sa recunoasca acest lucru, ca prima data cand vedem o persoana suntem atrasi, in cazul barbatilor, de calitati fizice precum ochi mari si patrunzatori, de zambetul cristalin, de picioarele lungi, de parul matasos, de sanii bine conturati sau, in cazul femeilor, de postura, de parul usor nearanjat dar de fapt foarte studiat, de jeansii rupti si asa mai departe. Exista oare dragoste la prima vedere? Sigur ca exista, este o lege nescrisa impusa de natura. Animalele, de exemplu, in sezonul imperecherii isi aleg parteneri sanatosi pentru a avea astfel pui sanatosi. Cam acelasi lucru se intampla si in cazul oamenilor. Poate ca dragostea la prima vedere nu este mai mult decat o tendinta innascuta pe care poti invata sa o infranezi.

 

Feminity and masculinity

Polaritatea este atunci cand o femeie isi asuma feminitatea intr-o relatie iar un barbat masculinitatea; asta nu inseamna ca o femeie nu trebuie sa se implice in treburile unui barbat si viceversa. Intotdeauna energiile opuse se atrag, iar polaritatea este si mai importanta atunci cand vine vorba despre interese. Tocmai de aceea, intr-un cuplu nu este important ca cele doua persoane sa aiba neaparat aceleasi interese, ci sa se completeze unul pe celalalt si, foarte important, sa invete sa faca compromisuri. Din pacate, relatiile din ziua de astazi sunt adevarate dezastre. Pozitivul vrea negativ, iar masculinul feminin. Problema este ca intr-o relatie vorbim despre doua lucruri importante: dragostea si dorinta de dezvoltare. Cum insa sa ne putem dezvolta impreuna daca, pe langa faptul ca nu avem pasiuni comune, nu avem nici macar bunavointa? Un lucru e clar, femeile cauta figurile masculine, iar barbatii figurile feminine.

 

Harta dragostei

Vocea unui barbat, forma fetei, contul bancar, jobul pe care il are, modul in care saruta, mersul… toate acestea ne influenteaza in alegerea partenerului de viata, fie ca vrem sa recunoastem sau nu. Studiile au demonstrat chiar faptul ca o femeie isi poate schimba radical parerea despre un barbat dupa ce afla ca nu are masina sau ca nu este foarte pasionat de fashion. Ceea ce nu poate fi schimbat este insa faptul ca imbratisarea puternica si calda a unui barbat ne face sa ne simtim minunat.

 

Text: Ruxandra Raica