Leonard Doroftei, indragostit pana la refuz de familie

Leonard Doroftei, indragostit pana la refuz de familieLeonard Doroftei este o legenda vie in lumea boxului profesionist. Victoriile sale ne-au facut de nenumarate ori sa plangem de bucurie si sa ne simtim mandri ca suntem romani. Insa, in viata de zi cu zi, Doru, cum ii spun cei dragi, este un sot si un tata exemplar, indragostit pana la refuz de ideea de familie. Iata-l in cea mai sensibila ipostaza a sa: aceea de tatic.

Avea 14 ani si se batea pe strada cu niste copii care provocasera un scandal cand cineva l-a vazut si l-a intrebat daca nu vrea sa vina la box. A fost acel crampei de destin cand totul se rastoarna si devii constient de propria vocatie. A mers si a ramas acolo timp de 20 de ani. Un sport care uneori nu i-a lasat timp pentru cei dragi, caruia i-a sacrificat ore nesfarsite de antrenament, dar de pe urma caruia Leonard Doroftei poate sa-si intretina in mod decent familia.  S-a casatorit devreme, avea doar 21 de ani, iar Monica 17, si era inca eleva. A fost o dragoste la prima vedere, iar din dragostea lor s-au nascut cele trei minuni: Adi, Alex si Vanessa. Candva, cand un post de televiziune transmitea un reality-show despre familia Doroftei, asteptam infrigurata acele ore pana la difuzare. Eram fascinata de familia aceasta superba, perfect inchegata. Ei intruchipeaza, in mintea mea, notiunea de „happy family”.
 
„Copiii mei sunt ingerii trimisi de Dumnezeu”
Adi, baiatul cel mare al familiei Doroftei, s-a nascut in tara si a avut parte de multa atentie si grija din partea bunicilor. In schimb, ceilalti doi, Alex si Vanessa, s-au nascut in Canada, si cei doi soti au fost nevoiti sa-i creasca singuri. De aceea, acolo, au invatat sa-si educe copiii dupa alte reguli, fara batai, jigniri sau tipete, atitudine ce ii ajuta foarte mult pe copii.
Marele sportiv are sperante mari in ceea ce priveste viitorul lor si spera ca unul dintre cei doi baieti sa-i urmeze cariera sportiva: „stiti cum se spune ca ce se naste din pisica soareci mananca, dar eu ii las totusi pe ei sa decida ce vor sa faca. Eu incerc doar sa-i sustin si sa-i protejez.” Cel mai mult la copii il surprinde „rapiditatea lor de a face unele lucruri sau de a vorbi despre ele. Dar ador si zambetul lor. Asta ma fascineaza cel mai mult. Eu ii consider niste ingeri pe care mi i-a trimis Dumnezeu.”

„Baietii tanjesc dupa Canada”
Familia Doroftei a locuit un timp in Canada. „American Dream” a reprezentat  o perioada de maxima fericire pentru copii. Baietii tanjesc si acum dupa acel timp. Adi a mers la scoala acolo si a prins cea mai frumoasa parte a copilariei. In Canada, sistemul educational este total diferit fata de cel romanesc si nu mica le-a fost mirarea parintilor cand, intr-o zi, dupa ce Adi primise ca tema doua exercitii si parintii il pusesera sa mai faca unul suplimentar, au fost chemati la scoala fiindca s-au amestecat in temele copilului si au fost rugati sa nu mai faca acest lucru: „acolo copiii traiesc intr-o libertate totala si exista foarte multe legi care le protejeaza libertatea si drepturile. Mie copiii mi-au schimbat viata foarte mult. Inainte de venirea lor pe lume eram mai libertin, acum am devenit extrem de responsabil si de atent la nevoile lor.”

Mai e nevoie de cuvinte? Ce poate fi mai sublim decat sa te trezesti dimineata cu sentimentul satisfactiei depline, acela ca ti-ai implinit misiunea pe acest pamant?

Text: Maria Bratu