Lipsa banilor si durerile de cap

lipsa banilor si durerile de capConform unui studiu american, durerile de cap sunt mai frecvente la persoanele cu venituri mici. Studiul, publicat in Août de Neurology, a incercat sa determine daca problemele de bani sunt un declansator al migrenelor. Concluziile acestei cercetari confirma faptul ca migrena este mai frecventa la persoanele cu venituri mici decat la persoanele cu venituri medii sau mari.

 

Legatura dintre migrena si venituri
Aceasta cercetare stiintifica finantata de National Headache Foundation a analizat profilurile a 162.705 de oameni. Participantii la studiu au fost rugati sa completeze un chestionar detaliat cu privire la varsta de debut a durerilor de cap, dar si sa dezvaluie locul de munca si venitul realizat.
Analiza confirma ca atacurile de migrena sunt mai frecvente in randul persoanelor cu venituri mici. Migrena afecteaza 37% dintre femeile cu varste cuprinse intre 25-34 de ani cu venituri mici, 29% dintre cele cu venituri medii si 20% dintre cele cu venituri mari.

Cercetatorii au ajuns, in cele din urma, la concluzia ca veniturile mici pot declansa migrene, dar ca intensitatea si durata acestora nu sunt influentate de venit.

In urma studiului, s-a mai constatat faptul ca aproximativ 15% din populatie sufera de migrena si 40% are dureri de cap fara sa stie ca sufera, de fapt, de migrena.

 

Text: Andreea Popescu