Lucruri neobisnuite despre dragoste

shutterstock 3744664Dragostea a fost descrisa si exprimata in nenumarate moduri de-a lungul timpului. Cu toate acestea, nimeni nu a inteles-o cu adevarat. Oamenii au simtit doar sentimentul magic si atat! Exista unele aspecte interesante cu privire la aceasta emotie miraculoasa, iar noi va facem cunoscute cateva dintre ele.

 

Barbatii simt sentimentul de iubire mai repede decat femeile

Aceasta afirmatie a fost dovedita stiintific si, in general, s-a observat faptul ca barbatii au tendinta de a se indragosti inainte ca femeile sa o faca. Este nevoie de o medie de 3 intalniri pentru ca barbatii sa se indragosteasca, in timp ce reprezentantele sexului frumos au nevoie de mai mult timp pentru a dezvolta acest sentiment. Nu e de mirare ca barbatii spun cele doua cuvinte magice (“Te iubesc”) mai devreme si mai des decat femeile.

 

Dragostea intareste memoria

Memoria si dragostea merg mana-n mana de fiecare data. Daca acest lucru nu ar fi fost posibil, cum altfel ne-am mai aminti noi de ziua de nastere a persoanei iubite, de ceea ce ne-a rugat sa facem intr-o zi, de lucrurile care ii plac si, implicit, care nu ii plac? Daca doresti sa faci o impresie buna persoanei pe care o placi, aminteste-ti lucrurile pe care ti le-a spus si mentioneaza-le in timpul conversatiilor. O memorie buna este o calitate foarte atractiva.

 

Mentionarea numelui partenerului stimuleaza apropierea

Partenerii isi spun adesea pe nume in timpul conversatiilor pe care le au. Rostirea numelui tau de catre partener iti va face inima sa bata mai repede. Sentimentul de apartenenta si familiaritate creste in acest fel.

 

Ciocolata a fost considerata “drogul dragostei”

In cele mai vechi timpuri, cand Fabrica de ciocolata nu fusese inca inventata, ciocolata era vazuta ca un fel de drog al dragostei care ii dadea lui Montezuma „puterea” de a-si… vizita haremul format din 600 de femei. Istoria relateaza faptul ca, in anul 1519, Hernando Cortez i-a gasit pe indienii azteci pregatind o bautura ciudata pentru regele lor, Montezuma, din niste seminte colorate. S-a aflat ca acele seminte nu erau decat seminted e cacao, iar din respectiva bautura suveranul consuma zilnic cel putin 50 de cani.

 

Dragostea ca o eliberare

Se pare ca poeziile si povestile care s-au inspirat din sentimentul de iubire si slava nu au fost atat de departe de adevar. Dragostea este, de fapt, o eliberare pentru corp si are efectul de a ne calma psihic si mental. Aceasta emotie puternica ajuta la completarea sistemului nervos si imbunatatirea memoriei.

 

Dragostea este o reactie chimica

Credeti sau nu, dragostea este, de fapt, o reactie chimica puternica si are mai mult de-a face cu creierul si organele noastre decat cu inimile noastre. Miile de experimente si cercetari stiintifice au dovedit ca oamenii se indragostesc ca urmare a unei combinatii de lucruri, cum ar fi mirosul persoanei  iubite, alinierea dintilor, inaltime, par, limbajul corpului etc. De asemenea, sarutul declanseaza anumite reactii chimice in organism, care ne fac sa simtim ca si cum am avea “fluturi in stomac”. Acest sentiment a fost etichetat ca fiind dragostea.

 

Text: Andreea Popescu