Lucruri pe care o mama isi doreste sa le stii

lucruri pe care o mama isi doreste sa le stiiSa fii parinte nu este o sarcina usoara. Parintii incearca intotdeauna sa ia cele mai bune decizii in cresterea copiilor lor, in educatia si dezvoltarea acestora, in ideea ca sacrificiile lor vor da nastere unei persoane mai bune si de succes in viitor. Sunt cateva lucruri pe care mamele noastre isi doresc sa le invatam si sa tinem cont de ele.

 

Ai rabdare. Rabdarea este o virtute. Atunci cand te confrunti cu o sarcina/decizie imposibila, nu te grabi! Nu degeaba zicala “graba strica treaba” este atat de utilizata in zilele noastre. Ai rabdare si ia decizia corecta cu mintea limpede.

 

Cand te casatoresti, te casatoresti cu o familie. Asigura-te ca este cea mai buna familie.

Atunci cand te casatoresti, nu te casatoresti doar cu o persoana, ci si cu morala, obiceiurile, valorile, cultura, limba si tot ce a contribuit la cresterea ei. In plus, prin casatorie vei castiga noi membri – pe care trebuie sa te asiguri ca ii vei accepta.

 

Esti tot copil, indiferent de varsta! Fiecare mama isi vede fiica/fiul ca pe un copil chiar si la varsta de 30 de ani. O mama mereu va sari in ajutorul copilului ei, chiar daca acesta nu il cere.

 

Pastreaza toate chitantele/documentele! Nu stii niciodata cand ai nevoie de ele, asa ca cel mai bine este sa le pui intr-un loc sigur.

 

Nu le spune altora planurile tale. Cateva dintre motive sunt:

– Uneori, a impartasi cu altii poate impiedica/schimba planurile tale. Opiniile  altora iti pot afecta deciziile.

– Nu toti oamenii se bucura pentru planurile tale, acest lucru este firesc. Ei au potentialul si intentia de a te rani.

 

Nu judeca o persoana dupa o singura actiune. Oamenii sunt mult mai complecsi decat atat. Oricine poate avea o zi proasta. Invata sa asculti.

 

Lumea nu iti este datoare. Nu ai dreptul la nimic. Vrei ceva, lupta pentru acel lucru! Nimic in viata nu ti se ofera degeaba.

 

Fericirea este o alegere. Alege sa fii fericita si iubeste, pentru ca si altii sa te poata iubi.

 

Nu iti fie teama de ce este nou. Incearca lucruri noi si fa greseli atata timp cat esti tanara- aceste lucruri vor contribui la maturizarea si dezvoltarea ta.

 

Nu fii dusmanoasa! Stiu, cateodata este greu, dar daca vrei sa reusesti in viata, invata sa nu mai porti ranchiuna. Transform-o in compasiune.

 

Text: Andreea Popescu