Machiaj de zi pentru ochii caprui

Machiaj de zi pentru ochii capruiOchii caprui sunt cei mai des intalniti ochi si au marele beneficiu de a putea fi machiati cu aproape orice culoare. Isi pot schimba, in functie de make-up, foarte usor nuanta, fiind foarte versatili din acest punct de vedere. Pentru a argumenta o vorba din popor care spune ca „ochii caprui, fura inima oricui”, in continuare va vom prezenta cateva sfaturi utile pentru a obtine un make-up natural si, totodata, o privire stralucitoare.Reguli de baza in make-up

Inainte de vorbi despre machiajul propriu-zis, trebuie sa punctam ca orice make-up trebuie sa ne puna in evidenta atuurile si sa ne ascunda imperfectiunile. Astfel, dupa curatarea tenului si aplicarea cremei hidratante de fata, trebuie aplicat fondul de ten. Pentru a obtine o privire luminoasa, obligatoriu ascundeti cearcanele cu un corector sau creion anticearcane. Nu uitati regula de baza: blush-ul trebuie sa fie obligatoriu asortat cu nuanta fardului de la ochi si sa fie din aceasi paleta cromatica cu rujul.

Ce culori li se potrivesc ochilor caprui?

Pentru machiajul ochilor caprui se poate alege dintr-un spectru larg de culori si din acest motiv vom incerca sa evidentiem doar acele culori care-i complimenteaza in functie de nuanta lor. Daca ai ochii caprui inchis, obtine un make-up de zi din culori calde, chiar usor sidefate. Ochii caprui au marele avantaj de a permite folosirea culorilor pastelate si pe timp de zi, fara a deranja vizual. Foloseste nuante de crem, lila, roz si bej inchis si evita tonurile de verde pal sau albastru deschis, deoarece acestea va vor face sa pareti obosita. Pentru ochii caprui deschis se recomanda machiajul de zi in nuante de piersica care pot fi accentuate pana la portocaliu, verde inchis, kaki sau, in cantitati reduse, se poate aplica si culoarea mov. Pentru un make-up de zi, evitati culorile puternice, tari, nuantele stralucitoare si metalizate.

Eyeliner-ul, cu limita in timpul zilei

Eyeliner-ul are proprietatea de a accentua forma ochilor sau de a o modifica, astfel ca, pentru a nu obtine un efect nedorit, trebuie sa ai indemanare in a-l folosi. Ochilor caprui li se potrivesc foarte bine creioanele in nuante de negru, bleumarin sau maro inchis, insa, pentru un make-up de zi, nu este recomandat a fi folosite in exces. Se poate trasa o linie subtire de culoare maro pe pleoapa superioara care mai apoi sa fie estompata de un fard, in aceeasi nuanta, efectul fiind o privire patrunzatoare. Pentru un make-up de zi, nu este recomandat sa folositi creion de ochi pentru a marca interiorul pleoapei inferioare; in schimb, rimelul negru pentru volum poate fi folosit din belsug. Desi ochii caprui permit si folosirea rimelului albastru sau mov, pentru zi nu este indicat sa optati pentru aceste culori.

Text: Madalina Manole