Mamicile au nevoie de un an ca sa se refaca dupa nastere

-0aPoza-mamicile-au-nevoie-de-un-an-ca-sa-se-refacaPotrivit unui nou studiu, femeile au nevoie de un an intreg pentru a se recupera dupa nastere, iar credinta ca femeile pot reveni la normal dupa doar sase saptamani de la nastere s-a dovedit a fi doar un mit! Dr. Julie Wray, de la Universitatea Salford, a intervievat mai multe femei dupa doua-trei saptamani, trei luni si sase luni de la nastere, pentru a obtine o perspectiva unica in recuperarea postnatala.

Ea a ajuns la concluzia ca este nevoie de un an pentru recuperare si revenire la normal dupa o nastere. Studiul ei a relevat, de asemenea, nemultumirea semnificativa a proaspetelor mamici, chiar daca acestea sunt constiente ca au nevoie de foarte mult suport dupa o nastere.
Orice proaspata mamica simte o presiune enorma atunci cand este fortata sa se intoarca la “normal”, la reluarea activitatii pe care o desfasura inainte de nastere. Din pacate, multe din mamicile care se intorc la serviciu mai devreme de un an apeleaza la ajutor de natura psihologica deoarece simt ca nu mai pot face fata activitatii cotidiene. Nasterea lasa urme adanci asupra femeilor, iar pentru a-si reveni complet dupa o nastere, o femeie are nevoie de refacere fizica, dar si de refacere psihica, intrucat nasterea este un eveniment cu implicatii profunde asupra activitatii psihologice.

Chiar daca multe mamici au fost dezamagite cand au aflat rezultatele studiului, dr. Julie a tinut sa precizeze ca “studiul arata ca serviciile postnatale sunt necesare”.

“Femeile au nevoie de mult mai mult de sase saptamani pentru a se recupera si ar trebui sa aiba sprijinul celor din jur.”

Multe femei doresc sa se puna pe picioare dupa putin timp de la nastere, iar faptul ca mai multe celebritati cum ar fi Amanda Holden anunta ca isi revin dupa sarcina la doar cateva saptamani devine foarte frustrant pentru proaspetele mamici, a declarat Sue MacDonald, care conduce Educatia si Cercetarea la RCM.

Chiar daca celebritatile se lauda cu siluetele lor impecabile la doar cateva saptamani dupa ce au nascut, ele isi supun corpurile unui stres imens, iar repercusiunile nu sunt de neglijat.

Text: Andreea Popescu