Mancarea pentru bebelusi – saraca in micronutrienti

Mancarea pentru bebelusi – saraca in micronutrientiUn studiu realizat de Universitatea Greenwich a aratat ca mancarea la borcan pentru bebelusi contine mai putin de o cincime din cantitatea de micronutrienti necesari pentru copil. Vorbim aici despre calciu, magneziu, zinc, fier si alte minerale.

Pentru realizarea studiului au fost luate 8 mostre diferite de mancare pentru bebelusi, produse de 4 branduri populare care se gasesc in supermarketuri si s-a folosit un instrument special pentru analizarea elementelor din mancare. Mostrele au inclus 4 feluri de mancare ce contin carne si 4 feluri de mancare cu legume.

Studiul a aratat ca, daca copiii sunt hraniti cu un borcan de mancare cu legume si inca unul de carne, pe langa 600 ml de lapte praf, acestia nu primesc doza necesara de calciu, magneziu, cupru si seleniu.

Conducatoarea studiului, Dr. Nazanin Zand, spune ca mancarea la borcan pentru bebelusi, venita sa completeze doza zilnica de lapte, nu asigura necesarul zilnic de nutrienti. Aceasta recomanda imbunatatirea formulei nutritionale la mancarea pentru bebelusi si crearea unor legi mai dure si mai clare in ceea ce priveste reglementarea alimentelor pentru bebelusi.

 

Text: Bianca Badescu

aprilie 20th, 2012 by tonica

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate