Manichiura half moon: Tutorial pas cu pas

Eleganta si sofisticata in acelasi timp, manichiura frantuzeasca inversa isi pastreaza locul in topul modelelor de unghii must have si in acest sezon. Potrivita atat pe unghiile naturale, cat si pe unghiile cu gel, semiluna este unul dintre cele mai hot lookuri ale momentului. Tehnica de lucru implica o paleta cromatica in totalitate inversata, de la contrastul puternic dintre alb si negru si pana la nuantele neon de vara. Trebuie doar sa indraznesti si sa le oferi un plus de optimism si vioiciune unghiilor tale!Ce implica manichiura half moon sau semiluna?

PASUL 1:

– Se pregateste suprafata unghiei pentru aplicarea gelului UV.

PASUL 2:

– Unghia se curata foarte bine de praful rezultat in urma pilirii cu ajutorul unui pamatuf pentru unghii.

– Urmeaza aplicarea primerului intr-un strat foarte subtire, de la baza unghiei in sus pe toata suprafata.

– Lasam sa se usuce primerul aproximativ 1 minut la lampa UV.

PASUL 3:

– Aplicam gelul de constructie folosind o pensula speciala pentru gel. Acest prim strat se aplica de la cuticula spre partea superioara a unghiei.

– Dupa aplicarea acestui strat, introduceti mainile in lampa UV si lasati gelul sa se usuce timp de 120-180 sec.

PASUL 4:

– Bazata pe tehnica de manichiura frantuzeasca inversa, semiluna se realizeaza cu ajutorul unei pensule subtiri, pentru nail art, accentuand marginile unghiei. Culoarea aleasa va reprezenta culoarea semilunei. 

PASUL 5:

– Daca va doriti unele modele pe unghii, acum este momentul. Dupa procedurile descrise mai sus, se pot realiza diverse modelele sau accesorii pretioase in interiorul semilunei.

PASUL 6:

– Dupa realizarea modelelor, se aplica un nou strat de gel. Daca semiluna este lucioasa, culoarea restului unghiei ar trebui sa fie mata.

– Dupa ce ai terminat aplicarea ojei si a accesoriilor, pune mainile in lampa UV timp de 120-180 sec.

PASUL 7:

– Dupa ultimul strat de gel, unghiile trebuie degresate cu Cleaner, adica indepartam stratul lipicios rezidual de gel de pe suprafata unghiilor.

PASUL 8:

– Pentru a uniformiza manichiura si pentru a-i conferi rezistenta, aplicam un strat de Top Coat sau un gel de finish pentru a da un luciu perfect unghiei.

PASUL 9:

– Se aplica ulei de cuticule si se maseaza usor.

Manichiura semiluna poate fi realizata cu orice combinatie de culori, indiferent de lungimea sau forma unghiei. Reinventeaza si tu clasica manichiura si indrazneste! Vara asta se da liber la lookuri hot!

Text: Alexandra Lupu