Mareste-ti sansele sa ramai insarcinata!

shutterstock_8850997La prima vedere, aceasta problema poate parea una simpla, insa, din pacate, se pare ca in ziua de astazi exista aproximativ 24 de milioane de femei care cauta “cum pot ramane insarcinata” pe serverul de cautare google. Stim cu toate ca minunatiile vietii sunt aduse de barza si ca a face un copil implica mult mai multe lucruri decat zborul berzei.

Partea ciudata este ca, dupa n incercari, tot nu ramanem insarcinate si ne panicam. Citeste randurile de mai jos si afla cum poti ramane insarcinata cel mai usor.

 

         1. Renunta la contraceptive

90% din cupluri reusesc sa faca un copil abia dupa ce partea feminina renunta sa isi mai administreze contraceptive. Pentru ca sansele de a ramane insarcinata sa creasca, trebuie sa intrerupi orice metoda cu cel putin trei luni inainte de a incerca sa ramai insarcinata. Renunta la pilula de a doua zi, la anticonceptionale, la prezervativ si la tot ce poate preveni o sarcina.

 

         2. Fa sex, mult sex

Ai fi surprinsa sa afli ca exista cupluri care intretin relatii sexuale de doar 2 ori pe an si totusi spera ca, la un moment dat, sa faca un copil. Daca nu faci sex, este foarte greu sa ramai insarcinata.

 

        3. Analize de fertilitate

Cea mai mare greseala pe care o fac tinerii este ca, atunci cand intampina probleme de fertilitate, sunt dezamagiti si multi dintre ei renunta sa mai lupte. Problemele de fertilitate pot fi rezolvate prin adoptarea unor masuri care vor creste sansele de a ramane insarcinate. Nu este un capat de tara daca sotia ta nu a ramas insarcinata din prima. Incercati, incercati, incercati si nu va dati batuti!

 

        4. Incepe un calendar menstrual

Cea mai buna metoda de a ramane insarcinata este ca femeia sa stie exact momentul ovulatiei pentru a spori sansele conceptiei. Majoritatea femeilor au un ciclu de 28 de zile, iar asta inseamna ca ovulatia se va produce la aproximativ 14 de zile dupa prima zi de menstruatie din luna.

 

Text: Andreea Popescu