Maria Tanase omagiata printr-o colectie de haine semnata de Liza Panait

Designerul Liza Panait a creat un spectacol grandios la prezentarea noii ei colectii, care a avut loc la Palatul Bragadiru din Bucuresti, in anul care celebreaza Centenarul Marii Uniri si totodata 105 ani de la nasterea interpretei Maria Tanase, care a fost omagiata cu prilejul acestui show. Legendara artista Maria Tanase este cea care a fost supranumita, prin vorbele lui Nicolae Iorga, Pasarea Maiastra a cantecului romanesc.

Creatoarea de moda Liza Panait care, de peste 30 de ani, uimeste si cucereste publicul cu colectiile sale in care valorifica, cu originalitate, pilonul creatiei si valorile etnice ale portului popular autohton, transpunandu-le in creatii singulare, inimitabile, a prezentat una dintre cele mai complexe si mai frumoase colectii ale sale de pana acum.Proiectul Radacini si cele trei colectii care il compun

Proiectul artistic Radacini, al creatoarei de moda Liza Panait, un proiect dedicat centenarului romanesc, a adus in fata publicului, de-a lungul ultimului an, mai intai superba colectie Kumbaya, menita sa transfigureze in forme, culori si nuante frumusetea continentelor Pamantului generos pe care il locuim. A venit apoi la rand cea de-a doua colectie a proiectului Radacini, Insieme, o transpunere artistica a dorintei noastre de a trai intr-o Europa unita si primitoare.

Pasarea Maiastra, cea de-a treia parte a proiectului Radacini, creat de Liza Panait, a daruit spectatorilor o defilare a unor tinute cu linii puternice si culori bogate in energie, o impletire de mesaje ale demnitatii si elegantei absolute, o dovada a frumusetii traditiilor romanesti.

Mireasa, surpriza podiumului

Mireasa colectiei a fost intruchipata de tanara Diana Andreea Enache, fiica artistului Adrian Enache, care, avand un styling retro, in stilul Mariei Tanase, a imbracat o rochie cu o istorie speciala, o rochie veche, reconditionata si brodata de Liza Panait pentru a fi readusa la frumusetea de azi a noii sale colectii, Pasarea Maiastra.

Text: Iulia Mirica