Marilyn Monroe: o aparitie coplesitoare

mmcollector-2009060621830-V19-originalAnul acesta, pe data de 5 august, s-au implinit 50 de ani de la disparitia celebrei Marilyn Monroe, ocazie cu care fanii sex-simbolului s-au adunat sa o celebreze pe voluptuoasa si seducatoarea blonda a carei aparitie electriza publicul. Marilyn a ramas una dintre cele mai frumoase vedete de la Hollywood, uneori ingenua, fragila, alteori seducatoare… o adevarata bomba sexy. Imaginea lui Monroe a trecut testul timpului, am putea-o numi o legenda vie, insa misterul care a invaluit-o a facut-o si mai atractiva.

Desi de-a lungul scurtei sale vieti, succesul parca a fost special faurit pentru ea, sfarsitul a fost insa unul tragic. Sa fi platit Marilyn pretul succesului cu propria viata?

 

 

„I’m very definitely a woman and I enjoy it”

Numele ei starneste si astazi foarte multe intrigi. Nascuta pe 1 iunie 1926 in Los Angeles, povestea ei nu este nici pe departe una lipsita de greutati. Pe numele sau adevarat Norma Jeane Mortenson, vedeta a purtat povara unei grele copilarii, deoarece mama sa, instabila din punct de vedere psihic, a fost internata pe cand Marilyn avea doar cinci ani. Familia adoptiva la care a locuit si orfelinatul au lasat urme adanci in sufletul frumoasei blonde, iar agresiunile sexuale la care se pare ca a fost supusa preziceau drama lui Marilyn.

Monroe si-a inceput cariera ca model, iar in 1946 a semnat primul sau contract pentru a juca intr-un film, ocazie cu care si-a vopsit parul blond si a inceput sa-si spuna Marilyn Monroe. Cariera sa a luat insa avant in anul 1950, odata cu rolul din The Asphalt Jungle. In scurt timp, blonda voluptuoasa a devenit una dintre cele mai dorite actrite de la Hollywood. Comedia muzicala Gentlemen Prefer Blondes a reprezentat un adevarat succes pentru actrita, la fel ca si How to Marry a Millionaire sau The Seven Year Itch. A pozat in celebra revista destinata barbatilor si a realizat mai multe pictoriale nud.

 

O stea de mult apusa

Ceea ce foarte multa lume nu stie este faptul ca Marilyn suferea de anxietate atunci cand se afla pe platourile de filmare, stare din cauza careia intarzia foarte des la filmari, insa chipul ei de portelan, frumusetea nativa induplecau chiar si cel mai putin flexibila persoana. In luna mai a anului 1962 a intrat in istorie cantandu-i presedintelui John F. Kennedy celebra Happy Birthday, Mr. President. Se spune insa ca Marilyn era o feminista, foarte inteligenta si ca in realitatea nu era ca in aparitiile de pe ecrane. A castigat Globul de Aur in 1960, pentru filmul muzical-comedie Unora le place jazzul (cea mai buna actrita).

Din punct de vedere sentimental, Marilyn a fost casatorita de trei ori, insa s-a speculat ca ar fi avut mai multe relatii cu diferite personalitati. Marilyn a ramas in inimile tuturor ca o femeie cu forme pline, gingasa, orginala, pur si simplu fascinanta, cu buze rosii si ochi conturati, cu bucle blonde si privire angelica. In dorinta ei de a fi cea mai buna, Marilyn a incercat sa se perfectioneze continuu, a urmat cursuri de actorie si a afisat o naivitate studiata. Sex-simbol in lumina reflectoarelor, insa sfasiata de durere si tristete pe plan personal, Monroe a fost gasita moarta in dormitorul ei  (1962) si se pare ca s-ar fi sinucis in urma unei supradoze de somnifere. A lasat in urma ei amintirea femeii dramatice, a parului platinat, a rochiilor pana la genunchi si a genelor lungi. A fost inmormantata in rochia sa favorita, semnata Emilio Pucci.

 

Text: Ruxandra Raica