Marimea conteaza?

shutterstock 46533571In general, si ei, si ele isi pun problema asta inainte de a ajunge in pat. In mod cert, inainte de prima experienta sexuala cu un partener nou te intrebi: Oare penisul lui o fi normal? Oare e bun la pat? Pana la urma, marimea chiar conteaza? Si pentru barbati marimea este o problema care poate crea sau nu complexe de natura sexuala. Multi barbati sunt obsedati de aceasta problema la fel de tare cum sunt femeile in ceea ce priveste marimea coapselor.

In general, marimea penisului are importanta in relatia sexuala dintre doi parteneri si chiar motiveaza psihic barbatul in relatiile sociale. Sunt destui barbati complexati din cauza marimii (ca e prea mic, ca e prea subtire si nu e destul de gros sau ca este prea mare si partenera nu se simte bine deloc etc). In realitate, cel mai important este sa il folosesti cum trebuie. Cele mai fericite cazuri sunt acelea in care penisul se potriveste cu vaginul si atunci nu mai conteaza nici grosimea, nici lungimea fiindca se potriveste oricum. Placerea sexuala maxima vine dintr-un act sexual in care ambele organe sexuale se potrivesc din punct de vedere fizic. Daca femeia se simte bine inseamna ca penisul partenerului este perfect. Cand insa simti ca “se poate si mai bine” inseamna ca poti sa incepi sa cauti si alte variante de a suplini neajunsurile.

Sunt barbati carora oricat ai incerca sa le spui ca felul in care se comporta si o “folosesc” in pat e tot ce conteaza nu vor asculta. Pentru ei, marimea conteaza si gata. Ei isi vor dori tot timpul o circumferinta sau o lungime mai mare a organului, indiferent daca partenera e multumita si apreciaza ca dotarea lui e corespunzatoare. Un penis normal este greu de clasificat. Barbatii sunt diferiti, prin urmare anatomia aparatului genital al fiecaruia este diferita. In general, conform statisticilor, marimea penisului variaza intre 5 si 7 cm in stare de repaus si intre 12 si 15 cm in stare de erectie. Cu toate astea multi barbati nu se incadreaza in aceste standarde, insa acest fapt nu inseamna ca e ceva in neregula cu organul lor genital.

Asa cum spuneam, importanta este potrivirea dintre sexe. Nici prea mic, nici prea mare nu este varianta ideala. Daca unii barbati isi fac probleme ca nu au un penis prea mare, ar trebui sa afle ce probleme au barbatii prea bine dotati. Ca sa intelegeti ce vreau sa spun, incercati sa va imaginati cam cat de greu ar putea sa intre o basculanta intr-un garaj construit pentru o berlina. Sunt multe modalitati in care poti adauga placere in timpul actului sexual iar limita o stabileste doar imaginatia voastra.

Nepotrivirea anatomica in timp va duce la un sex plictisitor si monoton daca nu veti apela la alte artificii. Mai mult lubrifiant, jucariile sexuale sau sexul oral de ambele parti pot stimula mult placerea sexuala incat la un moment dat nu te mai gandesti la penisul partenerului.  Exista pareri care spun ca atat femeia cat si barbatul se plictisesc de partener mai ales cand relatia este de lunga durata. Aici isi spun cuvantul imaginatia si experienta sexuala a fiecaruia. Ingrijorarea trebuie sa apara in momentul in care partenerul incepe sa te evite si simti ca actul sexual nu-i mai place la fel ca altadata. E ceva in neregula cu organul tau sau poate “cauta” in alta parte? Cateodata, nu este indeajuns sa recurgi la sex oral sau sa-i saruti sanii daca penisul nu isi face treaba mai deloc.
Din punct de vedere anatomic, adancimea vaginului este cuprinsa intre 8 si 13 cm, asadar un penis de categorie mica poate ajunge la “fundul bazinului“. Teoretic, poate atinge toata suprafata vaginului. Ramane de vazut cat mai contribuie la satisfactia totala si grosimea organului masculin.  Barbatul isi formeaza in functie de marimea barbatiei sale o anumita doza de incredere si respect in eul propriu. Daca esti inventiv, nu vei primi reclamatii. Un penis de dimensiuni cuprinse intre 19 si 21 cm vizavi de adancimea vaginului este suportat la limita in conditiile in care posesorul este experimentat.

In orice situatie, in general este bine ca femeia sa ajute barbatul, sa nu rada sau sa glumeasca pe seama lui in clipa in care il vede gol si sa evite total remarcele nepotrivite si jignitoare. Se spune ca esentele tari se tin in sticlute mici. Trebuie vazut…

P.S.:  Foarte important e cine sta deasupra si ce stie sa faca.

Text: Vladimir Toma