Maritata cu jobul, caut motiv de divort

maritata cu jobul-caut motiv de divortEra “cratitei” in ceea ce le priveste pe femei a luat sfarsit de ceva timp, iar astazi, femeia este puternica, poate lua singura decizii, sta in fruntea unor mari companii, aduce mai multi bani in casa decat barbatul, conduce masini puternice si toate aceste lucruri trebuie sa recunoastem ca atrag dupa sine invidia si rautatile celor din jur. De cand lumea si pamantul, femeile sunt mult mai atente la detalii si nu renunta pana cand totul nu iese perfect.

Care este insa pretul pe care o femeie trebuie sa-l plateasca in schimbul orelor lungi si interminabile de munca?

 

Jobul, o casnicie pe termen lung

La fel ca si in casnicie, fie ca vor sau nu sa recunoasca barbatii, femeile conduc. “Apocalipsa poarta jeansi sau fusta pana la genunchi si, desigur… tocuri”, asta ar spune marea majoritate a barbatilor intrebati despre femeile din functiile de conducere. Viitorul apartine femeilor, asta pentru ca sunt capabile sa faca mai multe lucruri in acelasi timp, adica exact ceea ce este important pentru foarte multe joburi din prezent. Din dorinta de a iesi victorioase din “bataliile” cu barbatii, femeile duc la indeplinire mai multe sarcini concomitent, se dedica trup si suflet locului de munca si uita sa mai plece seara acasa. Uneori serviciul se poate transforma intr-un camp de lupta si niciuna dintre parti nu abandoneaza… la fel ca si in casnicie, cand niciunul dintre soti nu vrea sa cedeze.

 

Job pasionat + viata de familie pasionata

Exista foarte multe femei norocoase care reusesc sa aiba atat un job foarte bun, cat si o viata de familie foarte frumoasa, dar limitata. Cand spun limitata ma refer, desigur, la lipsa timpului care face ca activitatile petrecute alaturi de cei dragi sa fie greu de planuit si parca nici in concedii femeile de succes nu se pot detasa de sarcinile de la locul de munca. Ele sunt insa foarte constiente de acest lucru, insa nu actioneaza in nicio directie, nu par a lua nicio masura, ci se complac in situatia data.

Adevarul este ca femeilor le place sa munceasca, sa se dedice in intregime jobului, insa desi realizeaza ca se afla la capatul puterilor si ar vrea sa ia o pauza,  desi incearca sa nu mai zaboveasca peste program la serviciu, sa nu piarda nicio masa in familie, sa fie acolo pentru toti cei care au nevoie de ele, exista ceva in adancul sufletelui femeilor care le face sa se detaseze de viata de familie, le impinge sa fie independente, sa lupte, sa demonstreze ca pot si singure.

 

Femeie, angajata, mama

Alegerile sunt greu de facut, dar orice femeie va recunoaste intotdeauna ca desi se afla la locul de munca, sufletul ramane acasa. Nu poate exista o alegere clara, ideea este ca o femeie sa imbine jobul cu viata de casa, de familie, dar sa stie unde sa spuna “stop”. Putine femei stiu cand sa se opreasca si ajung sa petreaca foarte mult ore la serviciu cautand tot felul de scuze si promitand ca de maine lucrurile se vor schimba, vor lua o alta intorsatura. Cate dintre noi reusesc cu adevarat sa gaseasca un echilibru? Poate ca exista intr-adevar unele norocoase, problema este ca oricat am cauta motive pentru a ne detasa de sarcinile de serviciu, nu reusim sa facem acest lucru. Clar… femeile sunt pe val.

 

Text: Ruxandra Raica