Masti cu miere pentru ten

masti-miere-tenMierea, acest produs miraculos creat de albine din nectarul dulce al florilor, este cel mai de pret cadou oferit de natura, beneficiile sale rasfrangandu-se atat asupra sanatatii, cat si asupra frumusetii. Bucataria cosmetica foloseste de mii de ani mierea in tratamente pentru intretinerea si ingrijirea pielii, parului, dar si unghiilor, proprietatile sale regenerante, antioxidante, antibacteriene, hidratante si nutritive oferindu-i cel mai inalt rang la acest capitol. Sa nu uitam ca mierea este printre cele mai bogate substante naturale, avand in compozitie un intreg arsenal de vitamine, aminoacizi, proteine, minerale si enzime. Pentru ca se potriveste oricarui tip de ten, iata 3 retete de masti de fata pe baza de miere pe care le poti obtine cu usurinta acasa, in functie de necesitatile pielii tale. Nu uitati: inainte de aplicarea oricarui tip de masca, tenul trebuie obligatoriu demachiat.



Masca exfolianta cu miere si bicarbonat de sodiu

Acest tip de masca este recomandat oricarui tip de ten, avand un real succes in curatarea tenului cu probleme si a tenului acneic, cu atat mai mult cu cat se adauga si o jumatate de aspirina in compozitie. Se amesteca o lingurita de bicarbonat de sodiu cu o lingurita de miere si se maseaza pe tenul umed, iar apoi, dupa cateva minute, se clateste cu apa calduta. Masca se poate folosi o data pe saptamana. De asemenea, daca nu aveti bicarbonat de sodiu la indemana, puteti amesteca mierea cu malai, insa pentru tenul acneic, efectul nu mai este acelasi.

Masca hidratanta cu miere, ou si ulei vegetal

Aceasta se recomanda a fi una dintre cele mai hranitoare si hidratante masti naturale de fata si, in plus, se potriveste oricarui tip de ten, avand un succes deosebit in tratarea pielii uscate. Pentru realizarea acesteia se foloseste galbenusul unui ou amestecat cu o lingura de miere si cu ulei vegetal. Aveti mana libera la alegerea uleiului vegetal care va satisface mai bine necesitatile tenului, insa oricare ar fi varianta finala, efectul de hidratare este la fel de puternic. Puteti opta pentru ulei de masline, ulei de migdale, ulei de cocos, ulei de jojoba sau ulei de argan. Galbenusul de ou, in combinatie cu mierea, are putere regeneratoare asupra dermului, redandu-i, totodata, elasticitatea. Tot pentru a obtine un efect de hidratare, se poate inlocui uleiul vegetal cu un iaurt foarte gras si se poate zdrobi o jumatate de banana.

Masca antirid cu miere si lamaie

Lamaia este recunoscuta datorita cantitatii de vitamina C pe care o contine si al carei rol in stimularea productiei de colagen la nivelul pielii este primordial. De asemenea, antioxidantii fructului galben lupta cu radicalii liberi responsabili de procesul de imbatranire si astfel ridurile sunt anihilate. Amesteca zeama de la o jumatate de lamaie mica cu o lingura de miere, o lingura de ulei vegetal, din cele amintite mai sus, si adauga vitamina A si E. Se lasa pe fata sa actioneze 15-20 de minute si apoi se clateste cu apa calda.

Text: Madalina Manole