Masturbarea feminina, calea extazului

MASTURBAREA FEMININA, CALEA EXTAZULUI  Masturbarea feminina ramane inca invaluita in mister si un subiect tabu in ceea ce priveste viata sexuala a fiecaruia dintre noi. Se vorbeste deschis despre sexul anal, sexul oral, fantezii sau pozitii sexuale, insa, cand vine vorba despre masturbare, nimeni nu este dispus sa recunoasca acest lucru.

Desi pentru multi aceasta practica sexuala reprezinta un pacat sau un act rusinos, potrivit statisticilor, peste 80% dintre femei recurg la masturbare. Indiferent daca se practica pe cale solitara sau in cuplu si indiferent de frecventa sau durata, masturbarea este o actiune placuta si sanatoasa, care nu afecteaza in niciun fel viata sexuala, personala sau profesionala.

Masturbarea este singura cale de a obtine un orgasm prin stimulare manuala a clitorisului. In plus, pe langa placere si extaz absolut, autostimularea este extrem de benefica pentru sanatatea fizica si cea emotionala!

 

Imbunatateste viata sexuala

In agitatia zilelor noastre, pentru cele mai multe cupluri, insatisfactia sexuala este o problema majora din ce in ce mai frecventa. Masturbarea ofera femeii posibilitatea de a condimenta relatia de cuplu, de a-si explora propria sexualitate si de a-si cunoaste si intelege mai bine corpul. Este o pratica foarte excitanta care ii permite partenerului tau sa iti patrunda in intimitate si sa analizeze de pe margine cum iti oferi singura placere. Masturbarea iti poate readuce apetitul sexual, te poate ajuta sa-ti controlezi mai bine simturile si iti poate oferi raporturi sexuale mai lungi si mult mai intense.

 

Cunoaste-te pe tine insati!

Este important ca fiecare femeie sa isi cunoasca prioritatile, dorintele si nevoile in ceea ce priveste activitatea sexuala. Pentru multe femei, autosatisfacerea este singura modalitate prin care pot obtine raspunsuri si se pot bucura de libertate sexuala, fara sa aiba de-a face cu vreun sprijin emotional. Masturbarea este o lectie de emancipare sexuala, care invata femeile sa-si regaseasca placerea, sa-si dezvolte simturile si reactiile corpului si sa experimenteze orgasmul ori de cate ori simt nevoia, fara sa tina cont de prezenta fizica a partenerului. Prin autostimulare, iti poti oferi singura o optiune sexuala, capabila sa-ti satisfaca toate placerile si sa-ti declanseze un orgasm, ori de cate ori simti nevoia.

 

Benefica pentru sanatate

Numeroase studii demonstreaza faptul ca masturbarea este o practica sanatoasa, intrucat are o serie de beneficii asupra organsimului. Orgasmul mareste nivelul de dopamina, influentand in mod pozitiv starea mentala, eliminand stresul. Masturbarea este o practica necesara si in cazul insomniilor, avand un rezultat incredibil si asupra calitatii somnului. De asemenea, favorizeaza curatarea vaginului, ceea ce impiedica aparitia infectiilor urinare. Antreneaza muschii pelvieni, atenueaza durerile premenstruale, mentine valorile tensiunii arteriale si usureaza travaliul. Fii sincera cu tine, lasa-te libera sa iti exprimi in orice fel sexualitatea, imagineaza-te, traieste si experimenteaza!

Text: Alexandra Lupu