Materiale reciclate in rochii marca Kenzo

blahnikKenzo lanseaza o noua linie de haine numita <<Kenzo Doll>> care este destinata tinerelor. In aceasta colectie, Kenzo a folosit materiale pastrate de-a lungul timpului in atelierul Kenzo pentru a crea rochii si topuri. Casa are deja 40 de ani de cand exista pe piata modei si pentru aceasta colectie isi va pastra stilul consacrat de a crea rochii cu imprimeuri florale, dar si topuri sau bluze din dantela transparenta. Colectia este casual si in acelasi timp romantica, iar creatiile vor fi disponibile in editie limitata de 200 de piese.

Balerinii pot dauna picioarelor

Filmul Black Swan, cu Natalie Portman, dar si cele mai noi colectii de pe podiumurile de moda au readus in atentie balerinii. Pe langa faptul ca arata foarte chic, balerinii sunt considerati de multe dintre adeptele lor un tip de incaltaminte foarte confortabila. Cu toate acestea, balerinii pun presiune pe genunchi, coapse si spate si de aceea cele care ii poarta ar trebui sa-si ia masuri de precautie, indeamna Societatea Britanica a Pedichiuristilor Podologi. Lipsa tocurilor si talpa subtire ii face potriviti de purtat doar pentru o scurta perioda de timp.  Aceste inconveniente pot duce la cresterea riscului de a dezvolta artrita si pot Declansa dureri musculare.

{besps}kenzzzo|width=450|height=350{/besps}

 

Schitele faimosilor pantofi Manolo Blahnik, reunite intr-o carte

Manolo Blahnik, un nume cunoscut tuturor iubitoarelor de pantofi, este sinonim cu stilul, exuberanta si originalitatea. Procesul creatiei de pantofi incepe cu s achite pline de culoare, executate intr-o maniera fina. In noua sa carte, Manolo’s New Shoes, putem admira o colectie de 150 de schite seducatoare. Este o carte plina cu schite rafinate, vibrante, o carte splendida pentru iubitoarele de pantofi, asa cum o descrie revista Tatler. Cartea a fost publicata in memoria mamei lui Blahnik, care obisnuia sa-l adoarma in copilarie pe designer cu poezii spaniole de Federico Garcia Lorca. Aceste versuri continua sa-l inspire si azi pe designer in alegerea liniilor elegante care stau la baza pantofilor sai.

Text: Bianca Badescu