Medeea Marinescu: “Frumusetea unei femei sta in personalitate, farmec si in stiinta de a se valoriza.”

dltv250h“Sa fiu actrita mi-am dorit cel mai mult. Am avut sansa sa si reusesc!”. E afirmatia Medeei Marinescu, o actrita care-si iubeste fara limite meseria, o artista care stie sa-si imparta cu succes trairile pe scena, economisind energie pentru a-si manifesta iubirea acasa, in sanul familiei. E o femeie frumoasa si cum frumusetea necesita sacrificii, Medeea nu renunta niciodata la ritualul ce tine de ingrijirea tenului: demachiaj, gomaj, hidratare, masaj facial si creme. Surprinzator insa, actrita nu petrece foarte mult timp in fata oglinzii.

 

 

T: Ce rol ti-a placut cel mai mult?
MM: Nu iubesc prea mult intrebarea asta, imi iubesc toate rolurile, sunt parte din mine. Dar daca ar fi sa ma “ghidez” dupa impactul pe care unele le-au avut asupra spectatorilor, as spune Mirabela – desigur – din “Maria Mirabela” si Elena din “Je vous trouve tres beau”.

 

T: Cum s-a schimbat viata ta de cand ai devenit mamica?
MM: Am devenit infinit mai bogata. Mi se pare ca ceea ce traiesc e unic, asa cum probabil simt alte cateva zeci de milioane de mamici.

 

T: Care sunt punctele tale forte?
MM: Capacitatea de a vedea partea plina a paharului (intotdeauna), capacitatea de a intelege lucrurile dincolo de aparente, adaptabilitatea, increderea in mine si exceptionala “modestie” care reiese din aceste randuri (desigur, glumesc).

 

T: Ti-ar fi placut sa faci altceva?
MM: Nu cred. Sa fiu actrita mi-am dorit cel mai mult. Am avut sansa sa si reusesc. Dar sigur, mi-ar fi placut sa am timp sa-mi pot cultiva si pasiunea mea pentru muzica.         Mi-ar placea sa cant jazz.

 

T: Cat timp petreci in oglinda?
MM: Foarte putin. Stiu ca pare neverosimil raspunsul asta pentru o actrita. Desi am ajuns la “performanta” ca si inainte de spectacole sa petrec tot mai putin timp in fata oglinzii. Ma cunosc acum indeajuns de bine incat sa stiu, din punct de vedere al machiajului, ce trebuie sa fac, am capatat dexteritate, in schimb, in ceea ce priveste coafura, nu am aceeasi usurinta ca la machiaj, asa ca ma las pe mana celor de specialitate.

 

T: Ce ritualuri de beauty ai?
MM: Ritualurile mele tin de ingrijirea fetei – demachiere, gomaj, hidratare, masaj, creme. Si la asta nu renunt indiferent de timp. In rest, desi in ultima vreme mai rar, ma mai rasfat cu masaje.

 

T: Cum iti place sa te rasfeti?
MM: Dorm (asta a devenit intr-adevar un gest de rasfat) si IMI cant la pian.

 

T: In ce consta frumusetea unei femei?
MM: In personalitate, farmec si in stiinta de a se valoriza.

 

T: Ce planuri de vacanta ai vara asta?
MM: Vom pleca intr-o vacanta la mare, probabil pe o plaja insorita a Greciei, un loc retras insa de freamatul turistic, voi avea spectacole prin tara, dupa care vom fugi la casuta noastra de la munte. In sfarsit, voi avea mai mult timp sa ma joc cu fiul meu, Luca.

 

T: Un sfat pentru cititoarele revistei Tonica?
MM: Sa incerce sa ramana Tonice si sa priveasca cu optimism viitorul.

 

Text: Vali Morarescu