Meniul de vara: minte, trup, suflet!

shutterstock 60264025Este cat se poate de clar: vara s-a instalat deja! Si cum acesta este anotimpul distractiei si al vacantelor, ne bucuram cu totii de atmosfera impregnata de caldura, culoarea, farmecul si relaxarea acestui anotimp. Si, in acelasi timp, si organismul nostru. Zilele toride si expunerile solare indelungate pot avea consecinte devastatoare asupra organismului nostru.

Tocmai de aceea, pe langa plaja, piscine si inot, mai exista o multime de alte activitati sanatoase si relaxante pe care le poti desfasura in acest sezon.

 

Fii deschisa la schimbari!

Diminetile de vara sunt spectaculoase. Nimic nu este mai relaxant decat sa te bucuri de aerul racoros alaturi de confidenta numarul 1 a diminetilor tale, cafeaua. Aerul proaspat si revigornat iti reda optimismul si pofta de viata, te motiveaza si te inspira sa te autodepasesti si sa incerci lucruri noi. Vara este anotimpul care nu iti permite sa te pierzi in detalii, planurile si ideile sunt spontane, iar viata se traieste pe repede-inainte. Fii receptiva la schimbari, uneori pot face minuni!

 

Fa miscare in aer liber!

Suntem constiente si o auzim peste tot: 30 de minute de sport in fiecare zi iti pot schimba viata. In bine! Miscarea in aer liber este o adevarata binecuvantare. Uita de salile de sport si alege oricare dintre activitatile sportive care se pot practica in aer liber, care te atrag si care pot inlocui exercitiile din salile de gimnastica. Mersul pe role, ciclismul, aerobicul, yoga, joggingul sau pur si simplu mersul pe jos sunt necesare pentru a te mentine in forma, a te revitaliza si a te scapa de surplusul de kilograme.

 

Detoxifiaza-ti organismul!

Schimbarea anotimpului constituie un motiv in plus de a-ti schimba si dieta. Deliciile culinare foarte consistente, specifice anotimpului rece, si indiferenta au condus, de cele mai multe ori, la neglijarea aspectului fizic. Detoxifierea este cuvantul-cheie pentru acest sezon. Cu ajutorul fructelor si legumelor proaspete de sezon, iti vei imbunatati calitatea nutritiei, tenul si parul tau vor radia de sanatate, iar tu te vei simti mai usoara si mai energizata.

 

Relaxeaza-te!

Elibereaza-te de stresul din viata cotidiana, evadeaza acolo unde tu te simti cel mai bine, cauta implinirea si libertatea si alege sa faci doar ceea ce te relaxeaza. Fie citesti, pictezi, scrii, gatesti sau te ocupi de gradinarit, foloseste-te de vremea frumoasa si zilele insorite pentru a te deconecta total de orice tip de stres.

 

Odihneste-te!

Desi unii “vara nu dorm”, altii au convingerea ca noaptea are ca scop tocmai acest lucru, iar noi ne numaram printre ei. Somnul de noapte este esential in ceea ce priveste buna functionare a organismului nostru. Lipsa odihnei poate avea efecte devastatoare asupra starii generale de sanatate si a calitatii vietii. Tentatia noptilor de vara este foarte mare, insa odihna joaca un rol crucial.

Text: Alexandra Lupu