Menopauza, cauza pierderii memoriei pe termen scurt

shutterstock_71789548Femeile care ajung la o anumita varsta si care incep sa isi piarda memoria ar putea experimenta aceasta stare deoarece, mai mult ca sigur, se afla in perioada de menopauza. Pierderea memoriei se agraveaza atunci cand hormonii incep sa fluctueze, in primul an dupa ce femeia intra la menopauza, insa acest lucru este temporar si nu duce la aparitia depresiei sau a insomniilor.

Dificultatile de memorie sunt una dintre cele mai comune simptome ale menopauzei. In plus, in aceasta perioada se dezvolta si alte simptome precum bufeurile, iritabilitatea, lipsa de concentrare etc. Un studiu publicat in Jurnalul Menopauza si realizat de catre expertii de la Universitatea din Rochester a analizat 117 femei carora li s-au dat cateva teste de memorie, atentie, informare.

Cercetatorii au descoperit ca femeile care se afla in perioada de menopauza au avut rezultate mai slabe la testele de memorie, la testele care antrenau abilitatile motorii etc. Anumite parti ale creierului depind de nivelul de estrogen care se diminueaza la menopauza si care sunt importante pentru memoria verbala si viteza de procesare.

 

Text: Ruxandra Raica