Menta si beneficiile sale pentru piele

shutterstock 28665031 - mentaUtilizam de obicei frunzele de menta pentru a ne improspata respiratia, le folosim in mancaruri sau pentru a da o savoare deosebita limonadei. Foarte putini oameni stiu intr-adevar care sunt beneficiile pe care le ofera menta frumusetii si sanatatii.

In primul rand, menta are proprietati antibacteriene si antimicrobiene, are un efect calmant pentru piele si par si multe alte beneficii pe care iti propun sa le descoperim impreuna.

Tratament impotriva tenului gras. Frunzele de menta sunt utilizate inca din cele mai vechi timpuri pentru a trata tenul gras. Mentolul din frunzele de menta reduce secretia de sebum din glandele sebacee, ceea ce ajuta tenul sa revina la normal.

Calmeaza pielea iritata. Cu ajutorul frunzelor de menta poti ingriji cu succes pielea iritata. Menta are proprietati racoritoare care reduc inflamatiile pielii, intepaturile de insecte, arsurile solare si eruptiile. Pentru rezultate si mai bune poti combina frunzele de menta cu miere. Mierea are proprietati antioxidante si antibacteriene care sunt benefice in cazul pielii iritate. Daca utilizezi ulei esential de menta, dilueaza-l inainte de aplicarea locala. In plus, menta este benefica si in cazul acneei, pentru ca usuca practic cosurile.

Lupta impotriva arsurilor solare. Menta este o sursa bogata de vitamina A si C, contine acid folic si acizi grasi Omega 3. Efectul racoritor al mentei si vitaminele ne ajuta sa luptam impotriva unor probleme cauzate de soare, precum arsurile solare. Frunzele proaspete de menta sau uleiul esential pot fi aplicate local si utilizate cu succes.

Text: Ruxandra Raica