Met Gala 2019: afla care va fi dresscode-ul

Foto: Lady Gaga, Alessandro Michele, Serena Williams, si Harry Styles

Metropolitan Museum of Art Costume Institute a dezvaluit detalii despre editia din 2019 a Galei Met. Fondata de publicistul Eleanor Lambert, gala a fost organizata pentru prima data in 1948 pentru a incuraja donatiile din partea intaltei societatii a New York-ului. Pentru aceste evenimente, cele mai faimoase chipuri din lumea modei, filmului, muzicii si artei se reunesc cu scopul de a strange bani pentru Institutul de costume al Met si pentru a sarbatori marea deschidere a celei mai recente expozitii. In fiecare an, tematica petrecerii este una indrazneata. Anul acesta, dress code-ul a fost inspirat de expozitia Heavenly Bodies: Fashion and the Catholic Imagination, care a explorat dialogul dintre moda si arta religioasa. Asteptarile criticilor de moda au fost pe masura, insa tinutele vedetelor au intrecut asteptarile.

Incepand cu anul 1995, evenimentul a fost prezentat de redactorul-sef al revistei Vogue, Anna Wintour, care aduna personalitati publice sa i se alature ca si co-gazde. Printre gazdele din trecut se numara Beyoncé, Taylor Swift, Katy Perry, Amal Clooney si Rihanna.

Foto: J Lo, Rihanna


Ce stim despre Gala Met 2019?

Gala Met va avea loc pe 6 mai 2019, iar gazdele serii vor fi cantareata Lady Gaga, tenismena Serena Williams si cantaretul Harry Styles.

In 2019, expozitia principala la Metropolitan Museum of Art Costume Institute (si tema urmatoarei gale Met) este Camp: Notes on Fashion, vernisajul urmand sa aiba loc pe 9 mai. Expozitia este inspirata de Notes on Camp, eseul lui Susan Sontag publicat in 1964. In lucrarea ei, aceasta vorbeste despre stilul exagerat si ostentativ, dus in extrem, pentru un efect ironic sau plin de umor, dar care poate avea si un aer sofisticat.

Expozitia Camp: Notes on Fashion

Expozitia Camp: Notes on Fashion va cuprinde aproximativ 175 de obiecte, inclusiv tinute masculine si feminine, sculpturi, picturi si desene din secolul al XVII-lea pana in prezent. Expozitia va explora, de asemenea, originile stilului exagerat si ostentativ in subcultura queer ce dateaza de la sfarsitul secolului al XIX-lea, dar si modul in care ironia, umorul, parodia si exagerarea sunt exprimate in moda.

Printre designerii ale caror tinute vor fi expuse se numara Demna Gvasalia, John Galliano, Jean Paul Gaultier, Thierry Mugler, Franco Moschino, Vivienne Westwood si Gianni si Donatella Versace.

Sursa foto: Instagram, www.harpersbazaar.com

Text: Iulia Mirica