Michael Kors, vizionarul luxului discret

-0a0a0a0a0a0a0akors_1Michael Kors este unul dintre cei mai proeminenti designeri americani ai vremii, cunoscut atat pentru contributia sa din moda, cat si pentru prestatia sa din cadrul reality show-ului “Project Runaway”. Kors s-a nascut pe 9 august 1959, in Long Island, New York. Pasionat de moda, acesta a urmat cursurile la Fashion Institute of Technology din New York. Talentul si viziunea absoluta asupra modei l-au determinat sa urmeze o cariera in acest sens si, in 1981, tanarul designer isi lanseaza propriul brand si prima colectie pentru femei.

Tehnica unica si potentialul creator i-au adus recunoasterea profesionala, astfel incat, din 1997 si pana in 2003, Michael Kors a ocupat functia de Director de Creatie pentru brandul frantuzesc Celine. Stilul lui clasic, lejer si extrem de rafinat a revitalizat identitatea acestuia, propulsandu-l in categoria brandurilor de lux.

In anul 1999, Kors a fost recompensat cu cel mai important premiu din cariera sa, din partea CFDA, “Womenswear Designer of the Year”, iar in 2002 a lansat si o linie -0a0a0a0a0a0akors_2destinata barbatilor, care a fost la fel de apreciata. In 2003, Michael Kors a fost premiat pentru a doua oara din partea CFDA, cu premiul “Menswear Designer of the Year”. La sfarsitul anului 2003, creatorul paraseste Casa Celine pentru o identitate proprie. Pe langa colectiile pentru femei si barbati, designerul lanseaza linia MICHAEL Michael Kors, care include accesorii, haine sport, incaltaminte, genti si produse de marochinarie.

 

Michael Kors design: Eleganta pura in stil hollywoodian

Designerul Michael Kors este un nume consacrat in moda, pentru tinutele sale elegante si extrem de feminine. Stilul adoptat este unul glamour, dar fara a fi ostentativ, o combinatie sofisticata intre clasic si modern. Creatiile lui sunt un omagiu adus feminitatii, o definitie a luxului in linii simple. Este adeptul stilului casual, al croiului lejer, al materialelor fine (casmir, bumbac, matase, dantela, piele, blana), al detaliilor studiate, al fluiditatii, transparentei, asimetriilor si drapajelor senzuale. Rochiile Michael Kors sunt o dedicatie pentru femeia increzatoare in puterea ei de seductie, independenta si care nu doreste sa epateze. Din aceasta categorie fac parte si superfemeile Michelle Obama, Angelina Jolie, Jennifer Lopez, Heidi Klum, Madonna, Charlize Theron, Catherine Zeta Jones, Barbara Streisand, Sharon Stone, Gwyneth Paltrow, Liv Tyler si multe altele.

Anul trecut, brandul Michael Kors a implinit 30 de ani de la infiintare, iar in prezent continua sa fie unul dintre cele mai exclusiviste si apreciate din intreaga lume. In acest timp, creatorul american isi traieste frumoasa poveste de dragoste cu iubitul si partenerul lui de afaceri Lance LePere si se implica in activitatea diverselor organizatii si in actiuni caritabile.

 

Text: Alexandra Lupu

Surse: www.infomat.com, www.fashionmodeldirectory.com

Credit foto: www.vogue.fr