Michelle Obama, cea mai admirată femeie în 2020

Fosta primă doamnă Michelle Obama este cea mai admirată femeie de către americani, cu 10% din voturi, conform studiului anual al casei de sondare a opiniei publice Gallup.

Preşedintele american în exerciţiu Donald Trump şi fosta Primă Doamnă Michelle Obama sunt cel mai admirat bărbat şi cea mai admirată femeie din Statele Unite ale Americii în 2020. Este al 76-lea sondaj anual făcut de Gallup, începând cu 1946, şi de cele mai multe ori, 60, a câştigat un preşedinte al SUA.

Barack Obama s-a aflat de 12 ori consecutiv în fruntea listei. O performanță egalată doar de fostul președinte Dwight Eisenhower.

Concursul de „cea mai admirată femeie” s-a desfășurat de 71 de ori de-a lungul timpului, fiind câștigat de o actuală sau fostă primă doamnă de 57 de ori.

Anul acesta, fosta primă doamnă Michelle Obama a fost nominalizată drept cea mai admirată femeie de către americani, cu 10% din voturi.Melania pe locul III

Ea a fost urmată de Kamala Harris (6%), prima doamnă Melania Trump (4%), realizatoarea TV Oprah Winfrey (3%), cancelarul german Angela Merkel (2%), fostul secretar de stat Hillary Clinton (2%), membra Camerei Reprezentanților Alexandra Ocasio-Cortez, steaua neo-marxiștilor Democrați (2%), Regina Elisabeta a Marii Britanii (2%), judecătoarea de la Curtea Supremă de Justiție a SUA, Amy Coney Barrett (1%) și activista pentru mediu Greta Thunberg (1%).

La femei, Regina Elisabeta a fost în top 10 de 52 de ori, urmată de fostul premier britanic Margaret Thatcher, cu 34 de prezențe, Oprah Winfrey – 33, Hillary Clinton – 29.

Cristina Dudău