Mircea Vintila ne invata despre viata

Mircea_Vintila_07Cand varsta isi spune cuvantul, vorba devine mai inteleapta si experienta vasta devine un indrumar. Deprinzi noi conceptii despre viata si se contureaza idealuri inalte. Familia trece pe primul plan si nu o mai poate detrona nimic. Nimic in afara de pasiunea vietii tale, iar daca aceasta este muzica, sacrificiile apar la tot pasul. Cand TONICA spune “viata de artist”, contureaza perfect anii lui Mircea Vintila.
 Intelegere si acceptare
Niciun barbat nu a gasit inca femeia perfecta, dar sunt in continua cautare. Mircea nu este pretentios, dorindu-si doar intelegere si acceptare.  Da! Pentru a fi considerata perfecta nu trebuie decat sa iti intelegi barbatul si sa-l accepti asa cum este. Ca doar l-ai ales pentru ce iti placea la el si nu pentru ce ai putea sa schimbi.

Fizicul succesului
“Calitatile fizice nu sunt niciodata suficiente, nici pentru o femeie, nici pentru un barbat.” Ele ar trebui sa se completeze cu cele intelectuale, iar astfel poti avea succes si in viata personala si in cea profesionala. Un barbat frumos si nerealizat nu va avea niciodata o femeie in adevaratul sens al cuvantului. Trebuie sa ajungi intr-o forma fizica, psihica si profesionala buna pentru a fi ravnit, chiar daca pentru asta va trebui sa faci sacrificii. Mircea Vintila a facut multe de dragul muzicii, dar nu a regretat nicio clipa.

Familia ramane familie
Indiferent ce trebuie sa faci si cat trebuie sa muncesti pentru a ajunge “undeva”, de la o anumita varsta sacrificiile nu se opresc cand vine vorba de familie. Din contra, faci compromisuri in cariera ta pentru binele familiei.
Din fericire lui Mircea nu i s-a intamplat pana acum, dar nici nu crede ca familia poate fi afectata pe viitor de cariera, cum nici amintirea frumoasa a primei iubiri din liceu cand totul era frumos, nu ii afecteaza prezentul.

Palpitantul concubinaj
Multe familii exista fara “acte” si le merge chiar bine. Nu exista nicio ingradire, iar cand totul se termina, pur si simplu se termina. Nu mai mergem nici la bal, nici la tribunal, nici la spital.
“Parerea mea este ca institutia casatoriei este depasita; suntem totusi in anul 2006. Concubinajul este mult mai pretios si mult mai palpitant.” Problema este cine pastreaza copilul la despartire. Dar nu si pentru Mircea Vintila. Cu parere de rau ne-a spus ca nu are copii, dar locul lor este cu brio luat de “nepotica pe care o iubesc foarte mult si, in pofida faptului ca nu mai este chiar un copil, avand 20 de ani, eu nu pot sa nu o tratez ca pe o fetita, ca pe copilul meu.”

Text: Mihnea Ratte