Mita: „Succesul e cel mai greu de manageriat”

interviu-mitaPe 27 octombrie, Sala Palatului va rasuna in acordurile muzicale ale formatiei Bere Gratis, care va sustine un concert aniversar ce marcheaza 18 ani de la infiintarea trupei. In acest sens, am stat de vorba cu solistul Bere Gratis, Mihai Georgescu sau Mita, cum ii spun prietenii si fanii, si am aflat picanterii din viata sa, dar si detalii despre mult asteptatul concert.Tonica: De 18 ani avem… Bere Gratis. Care este reteta longevitatii?

Mihai Georgescu: Nu stiu daca noi suntem in masura sa spunem reteta, dar sigur a fost transpiratie, munca, inspiratie, pasiune si multe altele care conteaza in egala masura.

Care sunt cele mai importante calitati pe care consideri ca trebuie sa le aiba un artist pentru a se mentine in topuri in ziua de azi?

Sa compuna mult, sa lanseze, sa caute sonoritati, sa fie sincer cu publicul si chiar sa aiba rabdare. Succesul e cel mai greu de manageriat.

Care este melodia pe care o canti cu cea mai mare placere? De ce?

Cant cu drag melodia „2 inimi”. Imi da o stare foarte buna, ma face sa cred ca lumea este mai inocenta, chiar daca, in realitate, poate nu e.

Daca tu ai fi propriul tau critic, ce anume ai schimba la tine, profesional si/sau personal?

Mi-as lasa parul lung si as vrea sa nu mai fac atatea lucruri deodata, pentru ca, facand prea multe, ma oblig sa si gresesc. As vrea, de asemenea, sa am mai mult timp pentru suflet.

Esti un tip foarte glumet si te stiu foarte optimist si plin de viata. De unde iti iei doza de energie?

Da. Eu iubesc oamenii si acolo unde ma simt iubit si respectat, ma deschid si ma comport ca in familie. Asa sunt si nu caut explicatii. Si eu, la randul meu, primesc dragoste din toate partile.

Mai stiu ca iti place sa gatesti. Care este reteta cu care iti impresionezi prietenii si familia cel mai des?

Toata lumea care vine la noi vrea tuslama, adica mancare de burta de vita. Insa, la cerere, pot sa gatesc orice.

Ce te sperie cel mai tare la rolul de tata de fata si ce calitati incercati, atat tu, cat si Liana, sa-i insuflati Teodorei?

Ma sperie societatea asta modificata genetic; trebuie sa ne pregatim copilul si cu bune, si cu mai putin bune, ca sa stie pe viitor sa-si aleaga bine mediul inconjurator.

Spune-ne cateva cuvinte despre majoratul pe care-l sarbatoriti prin concertul de pe 27 octombrie, de la Sala Palatului.

Forta, grandoare, sensibilitate, energie, emotie si prezenta celui mai mare muzician in viata al Romaniei: Gheorghe Zamfir.

Ce planuri ai pe plan personal si cu ce te pregatesti sa ne surprinzi pe parte profesionala?

Imi doresc sa petrec mai mult timp cu familia si cu prietenii, iar pe plan profesional vom promova intens noul single, „Frate”.

 

Text: Madalina Manole