Mituri despre vopsirea parului

foto-deschidere-vopsirea-shutterstock_160246766Noi, femeile, ne plictisim repede de culoarea parului, suntem adeptele schimbarilor radicale de look si vrem sa fim in trend mereu. Trecem cu usurinta de la brunet la blond, dupa care revenim la nuanta initiala. Tot in ceea ce priveste colorarea parului exista insa tot felul de mituri despre care nu stim ce sa credem.



Parul vopsit, predispus la rupere si varfuri despicate – FALS!

Parul vopsit poate deveni uscat daca nu sunt utilizate produse speciale pentru ingrijirea lui, care sa-l hidrateze intens. Exista mai multi factori care contribuie la deteriorarea parului, printre care actiunea razelor ultraviolete sau folosirea in exces a instrumentelor de hairstyling. Stratul de vopsea protejeaza parul, asadar vei putea observa ca si podoaba capilara care nu este vopsita se usuca si despica la varfuri.

Vopsirea parului, interzisa in timpul sarcinii – FALS!

Nu exista dovezi stiintifice potrivit carora ingredientele din vopsea ar fi responsabile de aparitia unor defecte din nastere la fat sau a altor probleme in timpul sarcinii. In plus, exista si vopsea de par ce poate fi utilizata atat in perioada sarcinii, cat si a alaptarii, pe baza de proteine vegetale, fara amoniac si parabeni. Reconstituie si hidrateaza fibra capilara, are efect de revitalizare si pigmenti ce garanteaza o culoare bogata.

Coafuri la moda in 2017

In perioada menstruatiei nu ma pot vopsi – FALS!

Cu siguranta ai auzit femei care se intreaba daca se pot vopsi in perioada menstruatiei. Cel mai important lucru pe care ar trebui sa-l stii este faptul ca singura parte „vie” a firului de par este foliculul pilos situat in derm, in care sta inchisa radacina firului de par. Asadar, parul de la suprafata scalpului, cel pe care il spalam si il coafam, nu prezinta nervi sau activitate biochimica. Tocmai de aceea il poti vopsi fara probleme.

Colorarea parului = lipsa de volum – FALS!

Dupa colorarea parului, acesta va capata stralucire si nu va fi lipsit de volum. Stratul de vopsea aplicat pe firele de par le face sa devina mai groase, confera parului densitate, crescandu-i, totodata, si greutatea. Nu trebuie sa te gandesti ca, vopsindu-ti parul, el nu se va mai aranja frumos si va fi drept, lipsit de forma. Cu cat este vopsit mai proaspat, cu atat va avea mai mult volum si va fi mai usor de aranjat.

Parul nu trebuie spalat cu sampon imediat dupa vopsire – ADEVARAT!

Intr-adevar, nu este recomandat sa-ti speli parul cu sampon imediat dupa ce l-ai vopsit, ci doar sa-l clatesti cu apa calduta. Exista si o explicatie simpla. Firul de par este protejat de un strat numit cuticula ce controleaza aspectul parului. Vopseaua de par contine substante care deschid cuticula, iar in momentul in care aceasta este deschisa, parul este mult mai predispus la decolorare. Asadar, daca vrei ca parul tau sa absoarba in totalitate vopseaua si pentru a nu se decolora la prima spalare, nu folosi sampon, ci doar un balsam special pentru fixarea culorii.

Afla de aici si care este secretul genelor lungi si sanatoase.

Text: Ruxandra Dumitrescu