Monica Davidescu si Aurelian Temisan: Dragostea in pasi de dans

Monica Davidescu si Aurelian Temisan: Dragostea in pasi de dansPutine cupluri mai rezista in ziua de azi in show-biz. Care sa fie motivul? Celebritatea exacerbata a vreunuia dintre soti? Deplasarile dese sau noptile pierdute prin lungile turnee? Mediatizarea care atrage dupa sine o multime de neajunsuri? Indiferent de raspunsul la aceste intrebari firesti, cert este ca mai exista si cupluri care nu numai ca nu se incadreaza in categoria de mai sus, dar cauta sa-si demonstreze cu incapatanare ca dragostea se reediteaza chiar si dupa 11 ani. Monica Davidescu si Aurelian Temisan ne-o dovedesc.

 
Monica era studenta in anul I la UNATC, iar Aurelian era bine instalat printre artistii cunoscuti ai momentului, avea nenumarate concerte si aparitii in diverse emisiuni.

 „Eu terminasem liceul in Campina si fusesem un an invatatoare in satul meu, apoi intrasem in trupa de dans a Brandusei Novac, unde am invatat cum sa ma port pe scena. Cum eram avida sa-mi dezvolt talentele in fata spectatorilor, am dat la facultate pentru a invata mai multe din aceasta arta a „existentei in scena”. Aurelian debutase in 1989 la Festivalul Mamaia si de atunci a urmat o cariera muzicala, terminandu-si liceul in scurt timp si, evident, renuntand la cariera sportiva pe care, copil fiind, o incepuse, mai intai in handbal, apoi in box.

Fata modesta si baiatul celebru
S-au indragostit „la munca”. „Eu prezentam un spectacol in care el canta, era un spectacol care se tinea de mai multe ori pe saptamana si… dupa cateva zile, ma invita la concertul sau de la Sala Palatului. Am crezut ca m-a invitat ca pe toti ceilalti colegi, dar nu era asa. Mi i-a prezentat apoi pe parintii sai si am inceput sa ne vedem mai des, iar dupa cateva luni am inceput sa locuim impreuna.” Nu au vazut in casatorie un necesar pentru a ramane impreuna, de aceea au si facut nunta de abia dupa 11 ani, o nunta iesita din tipare si care a fost mai mult o petrecere pentru prieteni si un prilej de a-i aduna pe toti sub acelasi acoperis. Nu au copii, pentru ca „ei vin atunci cand le este dat de la Dumnezeu. Eu cred in destin, si daca n-am avut copii pana acum, inseamna ca nu a fost scris inca.”

Cu un pas inainte spre Chicago
Monica este o actrita de succes la Teatrul National. Joaca in music-hall-ul Chicago un rol care o solicita in toate ipostazele: cea de dansatoare, de cantareata si de actrita. De altfel, pasiunea sa pentru dans a ramas nestirbita si pare sa o urmareasca continuu. Rolul sau din „Cu un pas inainte”, serialul difuzat pe Pro Tv, este cel al unei profesoare de dans clasic. „Ma straduiesc la varsta mea sa invat balet, care se invata in copilarie, si sa dau impresia ca asta am facut o viata intreaga. Daca as filma toata ziua, cred ca m-as simti minunat, dar la film trebuie sa te obisnuiesti cu pauzele dintre duble, foarte necesare pentru schimbarea decorului sau a luminii si fara de care nu am face ceea ce se vede pe micul ecran. Uneori simt ca nu sunt exploatata la maximum pentru acest serial, dar in intregul creat de scenaristi si regizori, fiecare are ceva de spus, foarte bine, la momentul oportun.”

Impreuna si acasa, si pe scena

Ei bine, cu toate ca Aurelian este cantaret, mai nou vrea sa-si exploateze toate laturile artistice si i s-a alaturat Monicai in music-hall-ul Chicago. „E prima lui experienta adevarata ce tine de scena de teatru. Nu i-a fost usor, dar cred ca se descurca minunat, si asta se vede din placerea cu care joaca. Nu va abandona muzica pentru teatru sau film, este un artist care isi completeaza calitatile artistice incercand diferite lucruri in acest plan, si cand are o reusita, si-o asuma si merge mai departe etalandu-si invataturile fie in teatru, fie in film, fie in muzica sau dans. Tinde spre statutul de artist complet si exerseaza pentru asta cu fiecare ocazie ce i se iveste.”

 

Text: Maria Bratu
FOTO: Arhiva personala